Izvor: eKapija | Utorak, 18.05.2021.| 11::29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Isprave i znakovi usaglašenosti u tehničkom zakonodavstvu novog pristupa

Organizator: Institut za standardizaciju Srbije Beograd

20.05.2021 , online , Srbija

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

Ova obuka podrazumeva upoznavanje sa novinama koje donosi usklađivanje tehničke regulative Republike Srbije sa evropskom tehničkom regulativom. Tokom prošle godine većina pravilnika doživela je izmene, o kojima će se govoriti na ovoj obuci. Učesnici će saznati koje isprave i znakovi usaglašenosti se koriste nakon stupanja na snagu novih izdanja tehničkih propisa, odnosno pravilnika iz oblasti električne opreme predviđene za korišćenje u okviru određenih granica napona, elektromagnetske kompatibilnosti, bezbednosti mašina, bezbednosti liftova, kao i opreme i zaštitnih sistema namenjenih za upotrebu u potencijalno eksplozivnim atmosferama.

Pitanja na koja ovaj vebinar daje odgovor su:

Da li su isprave o usaglašenosti sa zahtevima iz ovih i drugih tehničkih propisa potrebne?

Koje vrste isprava moraju da prate proizvod koji se stavlja na tržište?

Ko i na koji način vrši ocenjivanje usaglašenosti proizvoda prema pravilnicima?

Koji su postupci utvrđivanja usaglašenosti?

Šta se smatra tehničkom dokumentacijom i šta ona obuhvata?

Koja je uloga standardizacije u pogledu primene tehničkih propisa?

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen proizvođačima, uvoznicima, izvoznicima i distributerima, trgovinskim preduzećima i organizacijama proizvođača, uvoznika, izvoznika, trgovaca i potrošača.

Predavači su:

Mile Mitrović, rukovodilac Grupe za tehničke propise u harmonizovanoj oblasti Sektora za infrastrukturu kvaliteta Ministarstva privrede

Dragan Vuksanović, dugogodišnji rukovodilac sektora za elektrotehničku standardizaciju i informacioni sistem u penziji, ISS.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 10.000,00 dinara i uključuje prezentacije predavača i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Informacije u vezi sa redovnim popustima, koji su utvrđeni prema broju i kategorijama učesnika, možete proveriti na tel. 011/3409-340.

Prijava