Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.04.2021.| 10::36
Izdvojite članak Odštampajte vest

BEST design WEEK

Organizator: Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd

17.04-24.04.2021 , Srbija

(Foto: Maxx-Studio/shutterstock.com)

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, jedanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK, od 17. do 24. aprila 2021. godine. U okviru seminara biće organizovane radionice i predavanja.

Radionice su namenjene svim zainteresovanim studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja kao i onima koji imaju iskustvo, ali i želju da saznaju nešto novo.

Cilj projekta je da se obezbedi besplatno savladavanje, napredovanje i usavršavanje na polju grafičkog dizajna, web dizajna, digitalne fotografije i video montaže.

Seminar se sastoji iz šest radionica na kojima se obrađuju sledeće teme:

- Graphic Design Basic – radionica na kojoj se studenti upoznaju sa osnovama grafičkog dizajna i korišćenjem adekvatnih softvera koji im omogućavaju da lako savladaju proces od ideje do realizacije.

- Graphic Design Advanced – predstavlja mogućnost za studente koji već imaju predznanje na ovom polju da svoje veštine korišćenja programa iz oblasti grafičkog dizajna usavrše kroz rad na brendiranju - kreiranju vizuelnog identiteta.

- Web Design Basic – studenti će se upoznati sa osnovama web dizajna kroz upoznavanje sa mogućnostima koje nude HTML i CSS. Takođe steći će i osnovna tehnička znanja o načinu funkcionisanja web sajtova.

- Web Design Advanced – namenjen je za polaznike koji dobro poznaju osnove web dizajna i koji su savladali pisanje kodova ali im je potrebna pomoć i dodatno znanje o mogućnostima koje koji nudi JavaScript kako bi učinili svoj sajt još boljim.

- Digital Photography – ako želite da saznate šta je to potrebno za dobru fotografiju, koje su to osnove i teorijska znanja koja će vam koristiti i da konačno primenite svoje veštine fotografisanja bez upotrebe profesionalnog aparata, ova radionica je pravi izbor za vas.

- Video Editing – u produkcijskom smislu montaža je od ključne važnosti. Video i audio zapisi su postali masovniji sadržaj a sama veština montaže traženija nego ikad pre. Za studente koje privlači montaža video i audio sadržaja kao i rad u najkorišćenijem softveru u te svrhe ovo je definitivno pravi poziv.

Pored navedenih radionica organizujemo i dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna – Design Insight.

- Cilj predavanja je da podstaknemo kreativnost studenata zainteresovanih da se bave dizajnom i brendiranjem, motivišemo njihov napredak kroz zanimljiva predavanja predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Ovim putem želimo da približimo koje su to mogućnosti, novi proizvodi, alatke i tehnologije u svetu dizajna, fotografije i video montaže - navodi se u saopštenju.

Predavanju će moći da prisustvuju svi polaznici seminara kao i oni zainteresovani studenti koji nisu učesnici uz prijavu. Prijave za učešće na BEST design WEEK su otvorene od 26. marta do 9. aprila na sajtu gde možete naći više informacija o projektu.

Sve radionice su besplatne, a po završetku seminara, učesnici će dobiti sertifikat o učešću.