Izvor: eKapija | Petak, 11.12.2020.| 10::04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bez kotizacije Vebinar - Poreski podsticaji za istraživanje i razvoj i prihode od autorskih prava – Pregled podsticaja, iskustva i primeri iz prakse

Organizator: Privredna komora Srbije

15.12.2020 , online , Srbija


(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)

ТЕМЕ:

    • Sumarni pregled poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica namenjenih industriji znanja

    • Primena podsticaja u praksi, pregled najčeščih pitanja i nedoumica obveznika u vezi sa primenom

    • Praktični saveti vezani za pripremu i podnošenje dokumentacije neophodne za ostvarivanje podsticaja, sa posebnim naglaskom na načinu vođenja evidencije troškova istraživanja i razvoja i prihoda od deponovanih autorskih dela

    • Osvrt na dostupna mišljenja Ministarstva finansija na temu poreskih podsticaja

    • Ilustrativni primeri – obračun ostvarenih ušteda, utvrđivanje kvalifikovanih prihoda u OKP obrascu, popunjavanje relevantnih polja poreskog bilansa, itd.

PREDAVAČI:

Dejan Mraković, Partner u sektoru za poresko savetovanje, Deloitte d.o.o. Beograd, bavi se poreskim savetovanjem više od 10 godina, a specijalnost su mu direktni porezi, međunarodno poresko strukturiranje i planiranje.

Milica Stublinčević, Rukovodilac u sektoru za poresko savetovanje, Deloitte d.o.o. Beograd, bavi se poreskim savetovanjem iz oblasti poreza na dobit pravnih lica i rukovodila je većim brojem projekata ostvarivanja poreskih podsticaja za klijente tokom 2019 i 2020. godine.

VAŽNO: Prilikom popunjavanja prijave za svakog polaznika neophodno je upisati njegovu mejl adresu, jer se na istu šalju podaci i informacije o predavanju. Po prijavi i evidentiranju polaznici na svoj mejl dobijaju obaveštenje sa pristupnim podacima. 

Informaciju o načinu pristupanja dobićete putem mejla 14. decembra 2020. godine do kraja dana.

Vebinar je namenjen:

Privrednim društvima koja obavljaju računovodstvenu delatnost 

Cilj seminara:  Razmena iskustva u korišćenju poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica nakon prve godine primene, i praktični saveti namenjeni pre svega računovođama društava koji se bave inovativnom delatnošću.

Privredna komora Srbije, Resavska 13-15, 11000 Beograd

(+381 11) 4149 421, 3300 946, (+381 11) 3230 949

sladjana.obrenovic@pks.rs; edukacija@pks.rs / www.pks.rs