Izvor: eKapija | Sreda, 02.12.2020.| 15::30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aktuelnosti iz arbitraže: Uticaj kovid-19 pandemije na arbitražu i arbitražno pravo

Organizator: AHK Srbija

03.12.2020 , online , Srbija

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) zajedno sa Nemačkom institucijom za arbitražu (DIS) i Nemačkom fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) Vas poziva na  praktični online seminar „Aktuelnosti iz arbitraže: Uticaj kovid-19 pandemije na arbitražu i arbitražno pravo“ 

Kovid-19 pandemija ima značajan uticaj na arbitražne postupke, koji su upravo u globalnim privrednim odnosima popularna alternativa odlasku na sud. Stoga kvalifikovano vođenje arbitražnog postupka, bilo kao stranka, bilo kao arbitar ili kao predstavnik stranke, zahteva aktuelizaciju stručnog znanja. Iz navedenog razloga će na ovom događaju biti predstavljeni uticaji kovid-19 pandemije na arbitražu i arbitražno pravo.  

Termin: četvrtak, 3. decembar 2020.  

Vreme: od10:30 do 14:00 časova, putem aplikacije Zoom 

Jezici: nemački i srpski sa simultanim prevodom. 

Događaj je namenjen predstavnicima kompanija i pravnicima.  

Učešće je besplatno, prijava je obavezna na dsw@ahk.rs, najkasnije do utorka, 01.12. u 12 h  

Nakon predavanja postoji mogućnost postavljana pitanja kao i diskusije i razmene iskustava.  

Govornici su eksperti:  Prof. dr Milena Đorđević, LL.M. (Pittsburgh) je direktorkaCenter for Legal Skills i asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta Beograd, gde predaje Međunarodno trgovinsko pravo, Međunarodno trgovinsko arbitražno pravo, Pravo stranih investicija, EU- trgovinsku politiku i Pravni engleski. Član je Upravnog odbora Udruženja za arbitražno pravo u Srbiji i nalazi se na brojnim funkcijama u Arbitražnom pravu. Pored toga poseduje i veliko iskustvo kao arbitar. 

Advokat Viktor vonEssen je zamenik generalnog sekretara u Nemačkoj insitituciji za arbitražu (DIS). Pre nego što je došao u DIS, radio je na Institutu za evropsko i uporedno pravo u Oksfordu (2009-2010), na Max-Planck institutu za  međunarodno i uporedno pravo u Hamburgu (2007-2009) i u Međunarodnom arbitražnom sudu (ICC).  

Napomena: Svi onlajn seminari se snimaju. Učešćem ste dali pristanak da se i vaš glas čuje na snimku.