Izvor: eKapija | Subota, 17.10.2020.| 12::06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako oporaviti turizam u vreme korone

Organizator: Institut za standardizaciju Srbije Beograd

21.10.2020 , online , Srbija

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

Zbog pandemije COVID-19, turistička industrija je teško pogođena pretrpevši pad prihoda od oko 460 milijardi dolara na globalnom nivou, i to samo u prvoj polovini 2020. godine. Iako su ograničenja putovanja od početka pandemije popustila, industrija je i dalje opterećena jer se susreće sa izazovom ponovnog privlačenja turista i turizma sa bezbednosnim i sanitarnim merama.

Prepoznajući mnoge izazove sa kojima se industrija suočava, ISO je započeo rad na novim smernicama za pronalaženje najboljih bezbednosnih mera kako bi uverio turiste u efikasnost tih mera na putovanju.

Buduća javno dostupna specifikacija ISO AWI/PAS 5643, Turizam i srodne usluge – Mere za smanjenje širenja COVID-19 u turističkoj industriji, pomoći će svima u turističkom sektoru – hotelima, muzejima, prevoznicima i vodičima. Zahvaljujući ovoj specifikaciji, oni će moći da pruže bezbednije usluge i da doprinesu sprečavanju širenja virusa.

Pored toga, ISO, u saradnji sa Španskom asocijacijom za standardizaciju UNE, održava vebinar o oporavku turizma u vreme pandemije COVID-19. Vebinar se održava 21. oktobra, a tema je: „Turizam i uticaji COVID-19: uloga standarda u ublažavanju krize”.

Na vebinaru će biti predstavljene studije slučaja iz različitih zemalja i smernice za vlade i privatni sektor. Takođe, biće analizirani i nedostaci trenutno dostupnih međunarodnih standarda, a biće reči i o onima koji su u razvoju. Na vebinaru će učestvovati stručnjaci iz organizacija kao što su UNWTO, Međunarodna privredna komora, ICTE, Turizam Portugal, kao i stručnjaci za standarde i mnogi drugi.

Više informacija