Izvor: eKapija | Sreda, 26.08.2020.| 22::18
Izdvojite članak Odštampajte vest

SEE ENERGY – Connect & Supply II

Organizator: SERBIO

01.10-02.10.2020 , Hotel Sheraton , Novi Sad

(Foto: Jelena Buncic, SERBIO)


Zelena energija u poljoprivredi i građevinarstvu

Međunarodna dvodnevna investiciona konferencija, 1-2 oktobar, 2020.

Hotel ‘Sheraton’, Novi Sad

Druga po redu međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020 sa B2B poslovnim sastancima, održaće se u Novom Sadu, 01. i  02. oktobra u novosadskom SHERATON hotelu  uz sve preventivne mere protiv virusa COVID 19.

Organizator Nacionalna Asocijacija za biomasu ‘SERBIO’ u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI, za cilj imaju podsticaj razvoja i realizaciju investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije, umrežavanje raspoloživih domaćih resursa sa investicionim potencijalima domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.

Kroz poslovnu politiku naše države i njenih podsticaja kroz „feed-in“ tarife za proizvodnju električne energije iz OIE, stvoren je povoljan poslovni ambijent za investicione potencijale u sektoru energetike, ali i prateće industrije.

Zbog toga je cilj SEE Energy konferencije je upoznavanje  sa  aktuelnim poslovnim i zakonskim okruženjem te povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi se uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Stoga, konferenciji će prisustvovati i predstaviti svoje nove projekte između ostalih i INNIO JENBACHER“ GmbH&Co OG, Nahtec GmbH, Austrija, GILLES Energie- und Umwelttechnik GmbH & CoKG, Polytechnik, Biogest Energie- und Wassertechnik GmbH i dr. 

Cilj konferencije je analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograničavajućih faktora. . Svoje projektne i kreditne linije predstaviće Erste Bank a.d., OTP Group, Razvojni fond AP Vojvodine, Garancijski fond AP Vojvodine. Finansijska i institucionalna podrška investicionim projektima predstaviće i EBRD kroz prezentaciju „Uloga sistema daljinskog grejanja u okviru Zelene Agende za Zapadni Balkan„.

Konferenciju će svečano otvoriti predstavnici Vlade Srbije, kao i predstavnici dva ministarstva- Ministarstvo  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo energetike i rudarstva.

Nakon otvaranja prisutni će imaće priliku da čuju uvodne reči i aktuelne teme u OIE oblastima  predsednika Svetske asocijacije za bioenergiju (WBA) - Remigijus Lapinskas, kao i predsednice Nacionalne asocijacije 'SERBIO'- Nataša Rubežić i vođe projekta GIZ DKTI- Milica Vukadinović.

Uticaj na razvoj sektora OIE od biomase i solara na području Srbije je od fundamentalnog značaja, a kako izveštaj Evropske komisjie o napretku procesa pristupanja u EU za zemlje Zapadnog Balkana očekujemo na jesen, konferencija će biti pravo mesto za nova saznanja i diskusiju stručnjaka iz date oblasti.

Generalni sponzor celokupnog događaja “Energotehnika Južna Bačka”, predstaviće kroz svoje projekte društvenu odgovornost i spremnost da preuzme i najsloženiju ulogu u projektima od vitalnog nacionalnog značaja. Prvi dan Južna Bačka predstaviće svoje projekte i planove u oblasti biomase i kogeneracije, dok je drugi dan rezervisan za energiju sunca i vetra. Svoju tehnologiju predstaviće i kompanija CEEFOR doo- lider u oblasti primene mera energetske efikasnosti (EE) i obnovlјivih izvora energije (OIE) u regionu.

Energy Net doo, Toplane Srbije kao i „LafargeHolcim group“predstaviće drugog dana konferencije primenu naprednih tehnologija u energetskoj efikasnosti. 

Prisustvo na konferenciji je besplatno uz obaveznu registraciju i ograničen broj prisutnih zbog novonastale situacije sa virusom, putem e-mail pošte na see-energy@serbio.rs. 

Program