Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.07.2020.| 12::17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Naučno - stručni skup: Đorđe Radić rodonačelnik moderne poljoprivrede u Srbiji

Organizator: SAVEZ INŽENJERA I TEHNIČARA SRBIJE

23.09.2020 , Beograd

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

U organizaciji Srpske akademije nauke i umetnosti, Akedemijskog odbora za selo i Saveza inženjera i tehničara Srbije u SANU će 23. septembra 2020. godine biti održan Naučno-stručni skup "Đorđe Radić rodonačelnik moderne poljoprivrede u Srbiji" a povodom obeležavanja 180 godina od rođenja prvog doktora poljoprivrednih nauka kod Srba.

Svečano otvaranje skupa će se održati u 10 časova i prisutnima će se obratiti akademik Dragan Škorić predsednik Akademijskog odbora za selo, akademik Vladimir Kostić predsednik SANU i Milan Krkobabić, ministar u Vladi RS.

Radovi koji će biti izloženi na skupu će stručnoj javnosti približiti lik i delo dr Đorđa Radića, ali i ukazati na savremene trendove u poljoprivredi.

Organizacioni odbor skupa radio je u sastavu akademik Dragan Škorić, predsednik, prof. dr Časlav Lačnjevac, potpredsednik, prof. dr Dušan Kovačević, prof. dr Ilija Ćosić, prof. dr Novak Nedić, Nenad Nerić, dipl.inž, mr Milutin Stanković, dipl.inž i Vera Batina.

Nakon održanog skupa planirano je otvaranje izložbe posvećene liku i delu dr Đorđa Radića u Galeriji nauke i tehnike SANU čiji je organizator Savez inženjera i tehničara Srbije.