Izvor: eKapija | Nedelja, 10.05.2020.| 11::29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Savremeni trendovi i inovacije u tekstilnoj industriji

Organizator: SAVEZ INŽENJERA I TEHNIČARA SRBIJE

17.09-18.09.2020 , Beograd

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)

U organizaciji Saveza inženjera i tehničara tekstilaca Srbije, u Beogradu će 17-18. septembra 2020. godine biti održana III Međunarodna konferencija "Savremeni trendovi i inovacije u tekstilnoj industriji".

Suorganizatori Konferencije su Savez inženjera i tehničara Srbije, Tehnološko metalurški fakultet Unioverziteta u Beogradu, Tehničko-tehnološki fakultet Štip, Makedonija i Društvo za robotiku Bosne i Hercegovine.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Cilj ove konferencije je razmatranje aktuelnih tehničko-tehnoloških, ekonomskih, ekoloških, istraživačko-razvojnih, zakonskih i drugih pitanja vezanih za tekstilnu industriju, zatim primena savremenih dostignuća i uvođenje tehničko-tehnoloških inovacija u proces proizvodnje vlakana, tekstila, odeće i tehničkog tekstila uz pomoć rešenja naučno-istraživačkog rada sa ciljem poboljšanja poslovanja i povećanja konkurentske prednosti preduzeća tekstilne industrije na domaćem i globalnom tržištu.

Program Konferencije uključuje radove posvećene naučnim i praktičnim aspektima sledećih tema:

1. Tekstil i tekstilne tehnologije,

2. Dizajn tekstila,

3. Menadžment i marketing u tekstilnoj industriji, i

4. Ekologija i održivi razvoj u tekstilnoj industriji.

Sve informacije vezano za Konferenciju mogu se dobiti u Savezu inženjera i tehničara tekstilaca Srbije na casopistekstilnaindustrija@gmail.com ili saveztekstilacasrbije@gmail.com