Izvor: eKapija | Petak, 08.11.2019.| 11::34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radionica Udruženja kardiovaskularnih hirurga Srbije

Organizator: Udruženje kardiovaskularnih hirurga Srbije

08.11-09.11.2019 , Hotel Hilton , Beograd

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)

Ove godine teme radionica su posvećene rešavanju kompleksnih vaskularnih bolesnika, tehnikama koje mogu biti potrebne u svakodnevnom radu vaskularnim hirurzima ali i anesteziolozima.

Radionica o elastičnoj kompresivnoj bandaži namenjena je medicinskim sestrama i tehničarima i obrađuje ovu terapiju sa teorijskog i praktičnog aspekta dok radionica Algoritmi u vaskularnoj hirurgiji obrađuje najčešća vaskularna oboljenja kroz prikaze praktičnih situacija i njihovih rešavanja shodno algoritmima i vodičima dobre kliničke prakse. Radionicu posvećenu izvođenju ultrasonografskog pregleda krvnih sudova držaće nacionalni eksperti iz ove oblasti a baziranna je na praktičnim vežbama.Obuhvataće preglede svih krvnih sudova dostupnih ultrasonografskom pregledu.

Endovaskularni tretman rupturiranih aneurizmi abdominalne aorte obrađen je sa anesteziološkog i hirurškog aspekta a obuhvata predavanje i razmenu iskustava o anesteziološkom pristupu dok će hirurzi imati priliku da ovu proceduru uče na simulatoru.

Pored radionica program je u subotu pre podne obogaćen zajedničkom sesijom sa Akademijom medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva. Predavači su nedavno izabrani novi članovi Akademije a inače inostrani odnosno domaći eksperti iz oblasti kardiovaskularne medicine. Ovoj sesiji predhode prikazi kompleksnih kliničkih problema i njihovih rešenje koje će komentarisati domaći eksperti.

Ovaj sastanak je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Repulike Srbije.