Izvor: eKapija | Sreda, 09.10.2019.| 14::39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Serbia Fashion Week

Organizator: Nacionalna komora za modu Srbije, Novosadski sajam a.d. Novi Sad, Kongresni master centar Novi Sad

09.10-14.10.2019 , Novosadski sajam , Novi Sad

“Serbia Fashion Week” je peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća nedelja mode u Jugoistočnoj Evropi prema broju posetilaca, kvalitetu produkcije i kvalitetu i obimu programa. Svako izdanje festivala poseti blizu 30.000 posetilaca kojima se predstavi oko 70 modnih dizajnera.

“Serbia Fashion Week” održava se dva puta godišnje, na proleće i u jesen, u trajanju od 7 dana, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika. Sastavljen je iz nekoliko segmenata: internacionalna moda, domaća moda, edukativne konferencije, seminari, radionice i panel diskusije.

Sastavni deo festivala su iizložbene postavke poznatih inostranih i domaćih umetnika iz oblasti primenjene umetnosti, arhitekture, enterijera, eksterijera, novih oblika multimedijalne umetnosti, muzički koncerti i retrospektiva dešavanja, uz dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima

“Fashion Talent Design Competition” i “European Fashion Talent Design Competition” su nacionalna i internacionalna platforma za prepoznavanje i podršku mladih talenata u oblasti modnog dizajna. Cilj ovih platformi je da se mladim, neafirmisanim, dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji.

Pored predstavljanja na samoj Nacionalnoj nedelji mode, najautentičnijem talentu omogućava se i predstavljanje na najvećem svetskom modnom festivalu, koji se odvija svake godine u Holandiji.

“Design Week”je još jedna platforma Nacionalne Komore za Modu Srbije, čiji cilj jeste da obezbedi jaku globalnu vidljivost za umetnike kroz lokalne i međunarodne medije, aktivirajući razmenu ideja, prezentacije savremenih trendova dizajna i znanja vrhunskih predavača i njihovih edukativnih radionica koje predstavljaju suštinski deo Nedelje dizajna. Ovaj projekat takođe treba da predstavlja tačku u kojoj će srpska publika imati jedinstvenu priliku da se upozna sa radovima poznatih domaćih i internacionalnih umetnika u oblasti primenjene umetnosti, kostimografije, modnog dizajna, grafičkog dizajna, fotografije, multimedije, arhitekture

Mesto održavanja je Kongresni centar Master Novosadskog sajma.

Više informacija