Izvor: eKapija | Sreda, 11.09.2019.| 10::24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Energetska tranzicija Albanije

Organizator: Fondacija Heinrich Boell Berlin

12.09.2019 , Drač , Albanija

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)

Regionalni obrazovno-informativni centar za održivi razvoj u jugoistočnoj Evropi (REIC) i Fondacija Heinrich Boll 12. septembra u Draču organizovaće konferenciju pod nazivom Energetska tranzicija Albanije.

Konferencija se održava u okviru projekta GEDAL, koji ima za cilj da poboljša dijalog o tranziciji ka zelenoj ekonomiji u Albaniji, naveli su organizatori u saopštenju.


Cilj konferencije je promocija potencijala za energetsku tranziciju u Albaniji u kontekstu globalnih napora za ublažavanje klimatskih promena.

Govornici i panelisti će biti predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija (AGORA, GIZ, REIC), kao i domaćih univerziteta i stručnih agencija. Cilj konferencije je, kako se navodi, promocija potencijala za energetsku tranziciju u Albaniji u kontekstu globalnih napora za ublažavanje i prilagođavanje klimatskim promenama.

Konferencija će poslužiti kao platforma za razmenu ideja i vizija o tome kako se potencijali OIE i energetske efikasnosti mogu efikasno iskoristiti za razvoj privrede sa niskim emisijama ugljenika i otvaranje radnih mesta u zelenoj ekonomiji.