Izvor: eKapija | Sreda, 21.08.2019.| 17::41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sedmi Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana

Organizator: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Novi Sad

23.08-25.08.2019 , Novi Bečej , Novi Bečej

Najveća poljoprivredna manifestacija u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, Poljo-fest, održaće se po sedmi put od 23. do 25. avgusta

U sklopu manifestacije Velikogospojinski dani u Novom Bečeju po sedmi put će, od 23. do 25. avgusta, biti održan Sajam poljoprivredne mehanizacije Poljofest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a sve u nameri popularizacija poljoprivredne proizvodnje.


Pored izložene mehanizacije najvećih proizvođača iz regiona, semenske robe i sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, Poljofest će i ove godine biti mesto za razmenu iskustava i znanja.


Takmičenje u veštini upravljanja traktorom


Ono što karakteriše ovu najveću manifestaciju Velikogospojinskih dana je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, gde posetioci na licu mesta mogu da vide rad mašina i mehanizacije.


Poljofest je poznat i po tome što se aktivno održavaju stručni paneli u okviru kojih predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, instituta i kompanija razgovaraju sa poljoprivrednim proizvođačima i na taj način imaju priliku da se povežu ne samo kroz razmenu mišljenja i iskustava već i kroz moguću saradnju.


Sajamska priredba počinje 23. avgusta u 15 časova, a u 16 časova počeće panel diskusija na temu ”Mladi poljoprivrednici najveća šansa srpskog agraga“ na kojoj će reč uzeti predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.


Od 17 do 20 časova biće održano kvalifikaciono takmičenje u veštini upravljanja traktorom.


Izložba krupne i sitne stoke


Drugi dana sajma, subota 24. avgust, biće posvećen stočarima. Predviđena je izložba krupne i sitne stoke i sitnih životilja, stručno predavanje i nastavak takmičenja u veštini upravljanja traktorom (kvalifikacija). U nedelju u 17 časova biće održano finale u veštiti upravljanja traktorom i za tri najbolja takmičara obezbeđene su nagrade.


Sajamsku manifestaciju obeležiće i nastupi brojnih muzičara, pa će tako pred publikom biti poznata imena sa estrade – Svetlana Ražnatović Ceca, Zvonko Bogdan, bendovi „Hladno pivo“, „Van Gog”…


Posetioci će imati prilike i da uživaju u zabavnim i rekreativnim nadmetanjima, jahanju konja, nadvlačenju konopca i takmičenju u jahanju mehaničkog bika.