Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.07.2019.| 15::52
Izdvojite članak Odštampajte vest

VII Simpozij medicinskih sestara/tehničara

Organizator: Sveučilišna klinička bolnica Mostar

26.09-27.09.2019 , Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru , Mostar


(Foto: shutterstock.com )

VII Simpozij medicinskih sestara/tehničara sa međunarodnim sudjelovanjem, će biti održan u Mostaru, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, 26. i 27. rujna 2019. godine, pod sloganom „Kompetencije medicinskih sestara/tehničara“. Simpozij će, kao i do sada, okupiti ugledne profesionalce iz područja sestrinstva, ali i cjelokupne medicine te drugih struka koje se bave zdravstvom.

Kompetencije su kombinacija vještina, znanja, stavova, vrijednosti, sposobnosti i prosudbe, koje omogućavaju pravodobno izvođenje zdravstvene njege od strane medicinske sestre/tehničara.

Kompetencije su razina provedbe koja prikazuje učinkovitu uporabu svih tih elemenata.

Kompetencije su rezultat razine obrazovanja u sestrinstvu, a imaju za cilj pružanje sigurne, učinkovite i na etičkim načelima zasnovane zdravstvene njege.

Simpozij je već tradicija i, na što smo posebice ponosni, prepoznatljiv je po dobroj organizaciji, ali i rezultatima, za što su svih dosadašnjih godina zaslužni medicinske sestre i tehničari, suradnici u zdravstvu sa područja BiH i zemalja u okruženju.

U želji da nastavimo naš rad, kojim osnažujemo sestrinsku profesiju, u ime Organizacijskoga odbora srdačno Vas pozdravljam i želim dobrodošlicu u Mostar!

Predsjednica Organizacijskoga odbora

Zdravka Lončar, dipl.med.sestra

Više informacija