Izvor: eKapija | Nedelja, 23.06.2019.| 14:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

50. Međunarodni kongres i izložba o KGH

Organizator: Društvo KGH Srbije, Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije SMEITS

04.12-06.12.2019 , Beograd
(Foto: lassedesignen/shutterstock.com )
Pedeseti međunarodni kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju (KGH), u organizaciji Društva KGH pri SMEITS, održavaju se od 4. do 6. decembra 2019. godine u Sava centru u Beogradu.

Teme Kongresa su nova rešenja na bazi obnovljivih izvora energije, pre svega energije Sunca i geotermalne energije; moderni sistemi gradskih sistemi grejanja i hlađenja; preporuke za predviđanje potreba i potrošnje energije u stambenim, poslovnim i javnim objektima; zgrade budućnosti, pametne zgrade i gradovi; rashladni sistemi danas i sutra, novi pametni sistemi KGH u zgradama, zgrade koje oponašaju ljudski organizam.

Predviđena je sesija sa izlaganjem najboljih radova objavljenih u prvim brojevima časopisa KGH, kao i pregled najznačajnijih radova domaćih naučnika i stručnjaka koji rade i širom sveta. Posebna sesija biće posvećena nastavnim programima potrebnim za obrazovanje stručnjaka o realizaciji, radu i održavanju najnovijih sistema za KGH i ostalih energetskih sistema zgrada i gradova.

Organizator će objaviti monografiju posvećenu 50. godišnjici Kongresa u kojoj će, između ostalog, biti navedeni svi radovi prihvaćeni za izlaganje tokom pola veka tog skupa. Zato molimo autore da poštuju predviđene rokove ukoliko žele njihov rad bude naveden u programu 50. Kongresa.

Slanje apstrakta rada na elektronsku adresu organizatora 20. jun 2019.
Obaveštenje o prihvatanju apstrakta 15. jul 2019.
Rok za dostavu radova 31. jul 2019.
Potvrda o prihvatanju rada ili potrebi za ispravkama 20. avgust 2019.
Potvrda da je rad uvršten u program 31. avgust 2019.
Rok za dostavljanje PP prezentacije 15. novembar 2019.