Izvor: eKapija | Sreda, 22.05.2019.| 19:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Medijacija u privrednim sporovima specijalizovana obuka

Organizator: Institut za ekonomsku diplomatiju d.o.o. Beograd

01.06-15.06.2019 , Sombor

(Foto: Andrey Popov/shutterstock.com)

Termin 1: Sombor, Dom učenika srednjih škola: 1. i 2. jun 2019. godine (od 10h do 14,45h)

Termin 2: Beograd, nastavna sala Instituta, Zemun: 14. jun (od 16h) i 15. jun (od10h) 2019.godine

JEDNA OD NAJZNAČAJNIJIH I NAJTRAŽENIJIH OBLASTI MEDIJACIJE

Rešenjem Ministarstva pravde broj 740-09-01031/2018-22 od 25.4.2019. godine, Institut za ekonomsku diplomatiju je dobio dozvolu za sprovođenje specijalizovane obuke za posrednika u oblasti privrednih sporova. Obuka se sprovodi u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika ("Službeni glasnik RS", broj 146/14).

Ministarstvo pravde je prilikom izrade zakonskih rešenja prilagodilo najbolju uporedno-pravnu praksu podsticanja medijacije u domaćem pravnom okviru. Idući u tom smeru, od 1. januara 2019. godine stupio je na snagu zakon po kom će stranke u sporovima pred sudovima u Srbiji biti oslobođene plaćanja svih sudskih taksi ako do zaključenja prvog ročišta zaglavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva (ovo su osnovne novine koje donosi Zakon o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama koji je stupio na snagu 1.januara 2019. godine).

Kome je obuka namenjena?

Obuka je namenjena svim medijatorima koji su završili osnovnu obuku, a žele da unaprede svoja znanja u posredovanju i rešavnaju sporova iz oblasti privrednih sporova, i time ispune zakonsku obavezu da, završetkom jedne specijalizovane obuke u godini, produže svoju licencu za medijatora.

Cilj obuke

Osim što će uspešnim završetkom ove specijalizovane obuke polaznici steći uverenje o završenih 10 sati stručnog usavršavanja koje je neophodno za produženje dozvole za posredovanje, još će i:

  • Ovladadati i usavršiti praktična znanja i veština potrebne za samostalno, efikasno i uspešno obavljanje poslova posredovanja – medijacije u rešavanju privrednih sporova
  • Upoznati se sa osnovnim zakonskim okvirom u Republici Srbiji
  • Unaprediti veštine komunikacije i upravljanja konfliktima u ovim delatnostima
  • Naučiti kako da stečene veštine koriste i u profesionalnom i u privatnom okruženju, u sporovima iz ovih oblasti

Predavači:

1) Gordana Ukropina, pravnica – licencirani medijator (završena specijalizovana obuka za posrednika u privrednim sporovima); NLP trener; preko 20 godina profesionalnog iskustva u različitim kompanijama u privredi.

2) Marijana Čakić, pravnica – licencirani medijator (završene specijalizovane obuke za posrednika u rešavanju sporova u oblasti bankarstva,usluga, lizinga i osiguranja); ToT Trening za trenere u osnovnoj obuci za posrednike; preko 20 godina profesionalnog iskustva u razlilčitim kompanijama u privredi.

Kotizacija:17.000,00 (+PDV)

Popusti:10% - za brze uplate; dodatnih 5% - za fizička lica

Više informacija