Izvor: eKapija | Nedelja, 19.05.2019.| 17:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređaji na čvrsta goriva Evropske direktive i nacionalno zakonodavstvo, standardi i ispitivanja u laboratoriji

Organizator: Institut za standardizaciju Srbije Beograd, Kvalitet a.d. Niš

21.05.2019 , Niš

(Foto: tchara/shutterstock.com)

21. maj 2019. godine u Nišu

Seminar je razvijen u saradnji Instituta za standardizaciju Srbije sa dugogodišnjim članom Instituta organizacijom Kvalitet a.d. Niš, i održava se u prostorijama i laboratoriji ove organizacije u Nišu.

Osmišljen je sa ciljem upoznavanja zainteresovanih stručnjaka sa evropskom i srpskom regulativom u oblasti uređaja na čvrsta goriva, kao i sa standardima u toj oblasti. Uredba o građevinskim proizvodima EU br. 305/2011 (poznatija kao CPR),koja se između ostalog odnosi i na peći na čvrsta goriva, na snazi je od 2013.godine. Nacionalni Zakon o građevinskim proizvodima, kojim je preuzeta ova evropska uredba, na snazi je od 2018. godine.

Seminar ima za cilj da objasni ovu evropsku uredbu i nacionalni zakon u ovoj oblasti, kao i da ukaže na bitne zahteve harmonizovanih i drugih standarda (SRPS EN 13240, SRPS EN 14785, SRPS EN 12815, SRPS EN 16510-1 idrugi), kao i njihovu primenu u dokazivanju usaglašenosti proizvoda odnosno ocenjivanju i verifikaciji stalnosti performansi.

Seminar je tehnički orijentisan, sa detaljnim objašnjenjima zahteva za peći na čvrsta goriva kroz prezentacije i demonstracije ispitivanja, kao i brojne korisne detalje vezane za primenu zakonske regulative. Posebnu vrednost seminara čine praktične demonstracije ispitivanja proizvoda u realnim uslovima savremeno opremljene laboratorije za ispitivanja – Kvalitet a.d. Niš.

Kvalitet a.d. Niš poseduje akreditovane laboratorije za mnoge oblasti, pa i laboratoriju za ispitivanje peći na čvrsta goriva, u kojoj će učesnici imati priliku da se praktično upoznaju sa postupcima ispitivanja.

Kome je seminar namenjen?

Seminar je namenjen projektantima, proizvođačima, uvoznicima i distributerima peći na čvrsta goriva, kao i konsultantima proizvođača i uvoznika.

Posebna pogodnost vezana za ovaj seminar jeste ta što materijal za obuku uključuje i izdanje standarda SRPS EN 12815 na srpskom jeziku, što znatno olakšava praćenje seminara.

Predavači:

Dragan Vuksanović, rukovodilac Sektora za elektrotehničku standardizaciju i informacioni sistem, ISS

Ivana Topalović, viši organizator za poslove standardizacije u Odeljenju za metalurgiju, mašinstvo, građevinarstvo i saobraćaj, ISS

Jelena Skoković, viši organizator za poslove standardizacije u Odeljenju za metalurgiju, mašinstvo, građevinarstvo i saobraćaj, ISS

Vladimir Vukašinović, generalni direktor, Kvalitet a.d. Niš

Goran Stevanović, vodeći inženjer u Laboratoriji za aparate na čvrsta goriva, Kvalitet a.d. Niš

Naknada za učešće na seminaru iznosi 6.000,00 din. (+ PDV). U naknadu je uključen materijal za seminar, standard SRPS EN 12815, potvrda o pohađanju seminara, osveženje za vreme pauze, kao i zajednički ručak nakon seminara.

Pogledajte program

Prijavite se!