Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.05.2019.| 23:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Biznis plan- alat za unapređenje poslovnih rezultata

Organizator: Privredna komora Srbije

24.05.2019 , Beograd

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)

24. maj 2019.

od 10.00 do 15.30 sati

Privredna komora Srbije, Beograd,

Kneza Miloša 12, sala na međuspratu

TЕМЕ:

· Razumevanjekoncepta biznis plana, njegove svrhe, sadržaja kao i metodologije izrade.

· Biznisplan kao:

· Alatza stategisjko planiranje i definisanje vizije preduzeća

· Projekcijaposlovnog poduhvata

· Kratkoročnioperativni plan

· Pre-Feasibilitystudija (studija izvodljivosti)

· Kakodefinisati novu poslovnu ideju i put do njene realizacije ili plasirati noviproizvod/uslugu na tržište uz pomoć biznis plana.

· Osnovnielementi biznis plana - opis poslovnih aktivnosti preduzeća, analiza tržišta imarketing, istraživanje, razvoj i proizvodnja, finansijska analiza.

· Praktičniprimeri biznis planova i početak rada na izradi individualnih biznis planova saposebnim fokusom na najbitnije elemente:

· Marketingi prodaja

· Razvojproizvoda i usluga

· Potrebniresursi i menadžment

· Finansijskiapserkt biznis plana

Predavači:

Stanko Petrović

Masterekonomskih nauka Univerziteta u Bolonji na predmetu razvoja malih i srednjihpreduzeća. Kao član više projektnih timova radio na proceni predloga projekataza finansiranje od strane domaćih i stranih investitora. Predavačko iskustvostekao radeći u menadžmente centru ModusVivendi, a u sektoru MSP stekaopraktično znanje rada na izradi feasibilti studija i biznis planova. Članasocijacije fasilitatrora Srbije.

Aleksandar Ostojić

Masterekonomskih nauka Univerziteta u Bolonji, Ekonomski fakultet Forli. Predavačnastave iz oblasti Preduzetništvo i Razrada biznis planova

Seminar je namenjen: Menadžmentu privatnih kompanija,zaposlenima u malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, StartUP-ovima, kaoi za sve one koji su vezani za predstavljanje kod potencijalnihstrategijskih partnera ili traženje poslovnog kredita kod banaka.

Cilj seminara: Seminar ima za cilj da kod učesnikarazvije pristup izradi biznis plana savremenim metodama, kao i da omogući polaznicimasticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje, proveruposlovnih ideja i mogućnosti ali i dobijanje saglasnosti i finansijskihsredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih projekata-poduhvata odbanaka i investitora.

Polaznici dobijaju: materijal sa primerima, osveženje napauzama, sertifikat PKS o odslušanom seminaru

Kotizacija: 8.400,00 po učesniku (bezPDV-a)

PRIJAVA