Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.04.2019.| 10:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

15. Letnja škola urbanizma


Organizator: UUS Beograd, Republički geodetski zavod Beograd
30.05-01.06.2019, Sombor

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)

U organizaciji Udruženja urbanista Srbije i Republičkog geodetskog zavoda, a u saradnji sa gradom Somborom, u Somboru će 30. maja i 1. juna 2019. godine biti održan Međunarodni stručno naučni skup 15. Letnja škola urbanizma.

Tematika

Urbanističko planiranje u novom Zakonu: objašnjenja, iskustva i želje (u ovom bloku biće obrađene teme kojima se razjašnjava značenje promena u najvažnijim članovima zakona, očekivani način njihove primene, iskustva u praksi planiranja sa takvim konceptima i tehnikama rada, mogući problemi - izazovi i način prevazilaženja, želje i predlozi stručnjaka prema budućim izmenama i unapređenjima u podzakonskim aktima, zakonima i praksi planiranja)

Analiza primene novog Zakona o postupku upisa u Katastar bespokretnosti, nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka - Geosrbija, novi sadržaji RGZ - ozakonjenje bespravno izgrađenih objekata

Budućnost je pred nama! Kakva je? (skup tema iz oblasti strategije održivog urbanog razvoja, usklađivanje zakonodavstva i strategija razvoja sa evropskom regulativom, urbana mobilnost, pametni gradovi, digitalizacije prostora, savremeni urbani dizajn i identitet prostora)

Rok za dostavu prijava radova je 15. mart 2019. godine.

Sve informacije vezano za Letnju školu urbanizam mogu se dobiti Udruženju urbanista Srbije na tel 011/3347-418, 063/8105-864 udruzenjeurb@gmail.com

Drugo obaveštenje

Prijava učešća