Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.04.2019.| 10:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

XI Međunarodno naučno-stručno savetovanje "Ocena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata i naselja"

Organizator: Savez građevinskih inženjera i tehničara Srbije

19.06-21.06.2019 , Zlatibor


(Foto: mosher/shutterstock.com)

U organizaciji Saveza građevinskih inženjera Srbije, a u saradnji sa "Putevi" doo Ivanjica, na Zlatiboru će od 19. do 21. juna 2019. godine biti održano XI Međunarodno naučno-stručno savetovanje "Ocena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata".

Ciljevi Savetovanja su široka razmena iskustava stručnjaka različitih profila: građevinskih inženjera različitih smerova, geotehničara, arhitekata, urbanista, prostornih planera, ekonomnista, pravnika i ostalih stručnjaka koji rade u graditeljstvu na pregledu, ispitivanju i proceni stanja objekata i na projektovanju i izvođenju radova u oblasti održavanja i sanacija objekata i naselja.


TEME SAVETOVANjA

1. Uvodni referati

1.1. Ocena stanja i pravci razvoja u održavanju, sanaciji i zaštiti građevinskih objekata po tematskim oblastima

2. TEMATSKE OBLASTI

2.1. Razvoj i primena informacionih i ekspertnih sistema za upravljanje objektima (saobraćajni, hidrotehnički, arhitektonski i objekti specijalne namene)

2.2. Razvoj metoda osmatranja, metoda pregleda, ocene stanja, održavanja i sanacije inženjerskih objekata (mostovi, hale, stadioni, putevi, aerodromi, železnički i industrijski objekti)

2.3. Razvoj metoda osmatranja, metoda pregleda, ocene stanja, održavanja i sanacije hidrotehničkih objekata (vodovodi, kanalizacija, rezervoari, crpne stanice, brane, nasipi, pristaništa, ustave, obaloutvrde i dr.)

2.4. Razvoj metoda osmatranja, metoda pregleda, ocene stanja, održavanja i popravke stambenih, administrativnih i drugih zgrada i objekata

2.5. Principi zaštite životne sredine u građevinarstvu

2.6. Tehnički, ekonomski i ekološki kriterijumi, regulativa za projektovanje, izvođenje i upravljanje objektima

2.7. Zaštita građevinskih objekata od požara, poplava, zemljotresa i drugih elementarnih nepogoda

2.8. Obnova graditeljskog nasleđa u uslovima održivog razvoja priprema i prihvatanje radova

Sve informacije vezano za Savetovanje mogu se dobiti u SGIS, Nevena Vujadinović, +381:(0) 11 32 41 656 i 063-7010-256, sgisrbije@mts.rs

Prvo saopštenje

Uputstvo za pisanje radova