Izvor: eKapija | Utorak, 16.04.2019.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vaš frižider radi na C kao i Mars Rover


Organizator: ICT hub d.o.o. Beograd
23.04.2019, Beograd


(Foto: everything possible/shutterstock.com)


ICT Hub se vraća na temu upravljanja aplikacijama i ovog puta vas uvodi u priču o upotrebi C++ programskog jezika u raznim tipovima tzv. embedded uređaja, industrija i domena.

Iskoristite priliku da u utorak, 23.aprila od 18h dođete na dobro poznatu adresu ICT Hub Playground – Kralja Milana 10, kako biste dobili detaljniji prikaz korišćenja C++ jezika u programiranju različitih mikrokontrolera, razvojnih ploča, single board kompjutera, industrijskih PC računara, a i kako biste saznali više o njegovoj upotrebi u automobilskoj i svemirskoj industriji. Videćete takođe i kako i gde se C++ koristi u programiranju kompjutera koji jednako uspešno kontrolišu i jednostavne i kompleksne elektro-mehaničke uređaje, a pokriće i osnove hardvera i upoznati se sa principima kontrole i automatizacije.

Predavači koji će sa vama podeliti iskustva u ovoj oblasti su Slobodan Dmitrović i Ana Stojanović. Slobodan je software developer sa godinama iskustva sa različitim tehnologijama i programskim jezicima, a glavno interesovanje mu je pored razvoja softvera i softverske arhitekture, upravo moderni C++. Nakon što je radio u Jugoistočnoj Aziji i Kini, sada se kao Senior Applications Management Engineer fokusirao na razvoj softvera za Windows i Linux operativne sisteme. Sa druge strane, svoju karijeru programera, Ana je započela u Nišu, razvijanjem igara u Unity3D platformi. Dodatne veštine stekla je kao mrežni administrator, radeći dve godine na Elektronskom fakultetu u Nišu, a nakon što je pohađala i Cisco kurs za računarske mreže, pravu ljubav je našla u C++ programskom jeziku i sada radi kao Junior C++ Developer.

Dođite da zajedno saznamo zašto su naši frižideri i Mars Rover sličniji nego što smo mislili – sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite putem forme koja se nalazi OVDE.