Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.03.2019.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bezbednost u zdravstvu

Organizator: Centar za analizu rizika i upravljanje krizama Beograd, Institut za standardizaciju Srbije Beograd

05.04.2019 , Zlatibor

(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)

"Bezbednost u zdravstvu" – 5. april 2019. godine, Specijalna bolnica "Čigota", Zlatibor

Ovaj seminar organizuju Centar za analizu rizika i upravljanje krizama iz Beograda i Institut za standardizaciju Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Bezbednost zdravstvenih ustanova je veoma važna za efikasan i kvalitetan medicinski tretman. Direktivom EU o kritičnim infrastrukturama obuhvaćen je i sektor zdravstvenih usluga, što podrazumeva poseban nivo bezbednosti u cilju obezbeđenja kontinuiteta zdravstvene zaštite u uslovima izazvanim vanrednim događajima i situacijama. Neophodan uslov za unapređenje stanja bezbednosti predstavljaju preventivni napori u vidu edukacije i izrade procene rizika i planova postupanja u vanrednim i kriznim situacijama, kao i kategorizacija zdravstvenih ustanova sa aspekta njihove ugroženosti.

Teme koje će se obrađivati na seminaru:

- pravilno upravljanje bezbednošću u zdravstvenim ustanovama;

- primena sistema menadžmenta kvalitetom u zdravstvenoj zaštiti;

- upravljanje bezbednošću informacija u zdravstvu;

- Zakon o privatnom obezbeđenju i Zakon o smanjenju rizika od katastrofa u zdravstvenim ustanovama;

- Zakon o zaštiti podataka o ličnosti korisnika zdravstvenih usluga;

- specifičnosti obezbeđenja u zdravstvenim uslugama i edukacija radnika u zdravstvu.

Kome je namenjen seminar?

Ovaj seminar je namenjen rukovodećim strukturama u zdravstvenim ustanovama, kao i stručnom kadru koji radi na poslovima bezbednosti u ovim ustanovama.

Predavači na seminaru:

Profesori Univerziteta u Beogradu, eksperti Instituta za standardizaciju Srbije i predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP-a RS.

Naknada za učešće na seminaru iznosi 2.500,00 dinara (obuhvata troškove angažovanja predavača, prateći materijal i zajednički ručak). Uplatu možete izvršiti najkasnije do 28. marta 2019. godine na račun Rajfajzen banke: 265165031000011364, sa naznakom: kotizacija za seminar Bezbednost u zdravstvu.

Učesnici seminara sami snose troškove smeštaja i potrebno je da rezervišu uslugu boravka u Specijalnoj bolnici "Čigota" do 28. marta 2019. godine na tel. (031) 597-597 i e-poštu: recepcija@cigota.rs, sa naznakom: učesnik seminara Bezbednost u zdravstvu.

Prijavite se za učešće na ovom seminaru do 22. marta 2019. godine, dostavom popunjene prijave na jednu od adresa e-pošte: caruk06@gmail.com i iss-edukacija@iss.rs.

Pogledajte program

Za sve eventualne nedoumice i pitanja možete nas kontaktirati na tel: (069) 123-02-65 i (011) 340-93-88 ili putem e-pošte: caruk06@gmail.com i iss-edukacija@iss.rs.