Izvor: eKapija | Utorak, 12.03.2019.| 12:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Peti međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine- DLUMS

Organizator: DLUMS

23.05-25.05.2019 , Pirot

(Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com)

5. Međunarodni kongres urgentne medicine Srbije, koji zajednički organizuju Društvo lekara urgentne medicine (DLUMS) i Centar za hitnu medicinsku pomoć, Sofija, Bugarska će ove godine biti održan u Pirotu od 23. do 25. maja, 2019.

DLUMS promoviše uvođenje standarda kako u kliničkim istraživanjima, dijagnostici i lečenju tako i na radnim mestima. Peti međunarodni kongres urgentne medicine je prilika da se podele najbolja iskustva sa zemljama u okruženju u kojima su posvećeni profesionalci stvorili sisteme koji pružaju najviši mogući nivo urgentnog tretmana.

Mnoge sesije će obuhvatiti važne aspekte urgentne medicine uključujući prepoznavanje i lečenje akutnih kardioloških stanja, kritičnog zbrinjavanja, osnovnog i naprednog ultrazvuka, lekcija iz taktičke i vojne medicine, toksikologije. DLUMS i i kopartner- CEEM biće i ove godine sponzor nagrada za 3 apstrakta koja dobijaju najviše ocene. Prvi autori, tri najbolja sažetka će biti pozvani da održe desetominutnu usmenu prezentaciju tokom Kongresa, a takođe će dobiti i vrednu nagradu: tablet računar.

Program kongresa je usmeren prema lekarima ali i specijalizantima, studentima medicine, kao i saradnicima medicinskim sestrama, istraživačima i naučnicima, farmaceutima i svima koji su uključeni u zbrinjavanje kritičnih pacijenata.

Više informacija