Izvor: eKapija | Petak, 08.02.2019.| 14:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Software security talks

Organizator: Zuhlke engineering d.o.o. Beograd

27.02.2019 , Beograd

Kompanija Zühlke shvata ozbiljnost bezbednosti software-a i svoja iskustva želi da podeli sa vama 27. februara, sa početkom u 18:30, u Beogradu.

Bezbednost software-a je veoma važna u procesu razvoja. Kompanija Zühlke istražuje i primenjuje bezbednosne procedure razvoja i svoja iskustva će podeliti tokom ovog meetup-a.

Predavanje će obuhvatiti dve celine:

1. Ne-funkcionalni uslovi su često slepa tačka

Po ličnom iskustvu predavača, mnogi stakeholderi još uvek previše pažnje daju funkcionalnim specifikacijama kada komuniciraju sa razvojem. Tokom ovog dela predavanja, čućete primere zašto bi ovo moglo biti traćenje vašeg vremena i novca. Mnogi uslovi za bezbednost su često zanemareni: Neki ljudi zanemaruju ovu temu, dok drugi prihvataju bezbednost takvu kakva je pružena. Čućete neke predloge kako da izbegnete ova česta mišljenja.
Ovu temu će obraditi Wolfgang Boessenecker, vodeći konsultant kompanije Zühlke, koji je u kompaniji od 2011. godine. Wolfgang je pasionirani poznavalac bezbednosti, sistemskog inženjerstva, uslovnog inženjerstva, kao i primene agilnog pristupa u inženjerstvu.

2. Dizajn sigurnosti

Koliko ste puta čuli da nema dovoljno sredstava u budžetu za sigurnost? Koliko je velika svest tvog tima o praksi bezbednosti? Da li te je nekad neko pitao "Koliko su zapravo bitne te bezbednosne stvari?"? Da li tvoja kompanija garantuje bezbednost svojim klijentima?

SDLC omogućava pravi, isprobani i istiniti način kreiranja software-a koji povećava softversku sigurnost od samog početka.
SDLC omogućava primere koje uključuju integraciju u agilnu metodologiju i omogućava suštinsko smanjenje bezbednosnog rizika.
SDLC pruža jednostavne i postepene korake za menadžment i vođe timova da ih predstave svom projektu - ili kompaniji.

Ova uvodna prezentacija će pokušati da dočara razloge za usvajanje SDLC u tvojoj kompaniji, kao i načine za uspešno sprovođenje. Na ovu temu će govoriti Milan Starčević, vodeći software inženjer koji je u kompaniji Zühlke od otvaranja kancelarije u Beogradu. Milan je full-stack developer sa iskustvom u timovima razvoja u različitim industrijama.

Prisustvo na ovom meetup-u je besplatno uz obaveznu prijavu putem sledećeg linka.