Izvor: eKapija | Petak, 01.02.2019.| 14:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sertifikacioni Agile Leadership kurs I

Organizator: Puzzle Software Beograd

22.05-23.05.2019 , Beograd

Organizator: Puzzle Software

22 – 23. Maj 2019., Beograd

Sertifikacioni Agile Leadership program I je praktičan i pragmatičan kurs, koji se prilagođava željama i potrebama svih polaznika i zasniva na ličnim pričama i primerima i iskustvima iz svakodnevnog života. Tokom kursa, uče se alati i tehnike koji pomažu u postizanju višeg nivoa efektivnosti i samospoznaje, kao što je "Proces odgovornosti". Međutim, najveći fokus je na praktičnim saznanjima i veštinama.

Kojim temama se bavi kurs?

Kurs se bavi brojnim aspektima Agilnog liderstva, pitanjem kako biti efektivan lider u agilnom okruženju i kako da to postanete, konkretnim tehnikama i praksama za uspešno vođenje agilnih organizacija, i načinima kako da podstaknete ideje i inicijative u svom okruženju i da stvarate nove lidere. Ciljevi kursa i agenda se ostvaruju kroz vrlo dinamične i interaktivne radionice, debate i simulacije.

Šta stiču polaznici kursa?

Nakon pohađanja ovog kursa polaznici će dobiti zvanični CAL1 kredencijal od Scrum Alliance (krovna globalna organizacija za Scrum framework) i postaće deo zajednice Agile Serbia & CEE Region. Najvažnije, polaznici će se tokom kursa baviti raznim izazovima i otkriti koji su tip lidera, naučiće sve o Agilnim organizacijama, kako da kreiraju, transformišu i održe jednu. Naučiće o Agilnom liderstvu, Agilnim pristupima promenama, postaće svesniji kako da upravljaju kontekstom neke situacije i da razvijaju odnose sa ljudima. Dobiće jasniji fokus kada su u pitanju razvojni izazovi, naučiće set principa koje mogu da primene u svom životu, u svom timu i organizaciji i suočiće se sa samim sobom, svojim snagama i slabostima.

Agilan razvoj (Agile) podrazumeva razvoj proizvoda kroz iteracije, gde se životni ciklus projekta sastoji od nekoliko iteracija u nizu. Sve Agilne metodologije su orijentisane ka ljudima više nego ka procesima i pre su adaptivne nego prediktivne. Velika važnost pridaje se saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene. Scrum je najpoznatiji Agile framework u svetu i kod nas.

Detalji:

Datum: 22 – 23. maj 2019.

Trajanje: 2 radna dana, 9-17h

Jezik tokom kursa: engleski

Sertifikacija: CAL1 kredencijal, Scrum Alliance

SEU poeni: 14 SEU poena, kategorija B

Trener: Olaf Lewitz

Cene: Early-bird: 890€ + PDV do 22. aprila 2019; Regularna cena: 990€ + PDV

Detalji kursa na: http://www.agile-serbia.rs/course/certified-agile-leadership/

Prijave na mejl: scrum@puzzlesoftware.rs