Izvor: eKapija | Petak, 11.01.2019.| 13:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako veštačka inteligencija menja grafičku industriju?

Organizator: UDRUŽENJE INFOSTUDHUB

17.01.2019 , Subotica
(Foto: alterfalter/shutterstock.com)

U Subotici će u četvrtak, 17. januara, od 18 časova u Infostud Hubu/Startit Centru Subotica biti održan meetup na temu ‚‚(R)Evolucija Kreative: Kako A.I. menja grafičku industriju?".

Kreativnost je možda najveći izazov za veštačku inteligenciju (AI). AI je već u stanju da imitira stilove velikih majstora slikarstva, kreira 3D svetove i donosi kreativne odluke u filmskoj inudstriji. Postavlja se pitanje koliko daleko AI može i treba da bude u kreativnom procesu.

Da li se AI može naučiti da stvara bez navođenja? Da li stvarno može da razume šta je lepota, analizirajući npr. određene aranžmane piksela? Da li ćemo ostati bez posla ili ima nade? Na ovom meetupu će biti napravljen osvrt na dosadašnje aplikacije AI u kreativnom procesu, kao i na najnovija dostignuća u polju AI i grafičke industrije, koji su tek zagrebali površine mogućeg.

Predavač je Siniša Lazarek, grafički dizajner i art direktor sa preko 15 godina u grafičkoj industriji. Zadnjih osam godina radi kao freelance dizajner i creative director za međunarodne klijente. Top Ranked dizajner na UpWorku, a trenutno je fokusiran na tech i service start-ups, kao i na consulting za brendove.

Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.