Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.12.2018.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

WineOS: Peti vinski spektakl u Osijeku

Organizator: Udruga Dekanter

11.01-12.01.2019 , Hrvatska
(Foto: Refat/shutterstock.com)

Sve je spremno za još jedan vinski spektakl u Osijeku, najavljuju iz udruženja Dekanter. Naime, najveći vinski festival na istoku Hrvatske, WineOS, ove zime će doživeti svoje peto izdanje. Glavni promotivni događaj u vinskom regionu Slavonija i Podunavlje donosi mnogo noviteta. Svakako najvažnije promene su nova, ekskluzivnija lokacija, konkretno restoran "Muzej Okusa", kao i novi termin. Festival će se održati 11. i 12. januara 2019. godine.

Posetioci će moći da uživaju u vinima najvažnijih vinarija iz regiona Slavonija i Podunavlje, gostiju iz drugih hrvatskih regiona, ali i onih iz susednih zemalja. Osim vinara, izlagaće i proizvođači raznih delikatesa, suhomesnatih proizvoda, sireva, rakija i poslastica. Lokalni proizvođači Osječanima i njihovim gostima i ove godine će se predstaviti zahvaljujući pomoći Osječko - baranjske županije.

"Festival će i ove godine pratiti program radionica, koje su već sada izazvale veliko zanimanje publike. Veći deo edukativnih predavanja, koja je ponovno osmislio poznati vinski bloger Željko Garmaz, već je do kraja rezervisan. Ono što organizatore posebno raduje je činjenica da se za njih prijavio velik broj ljudi iz raznih delova Hrvatske i susednih zemalja, što pokazuje da su i termin i teme izuzetno privlačni", kažu iz udruženja.

Ulaznice za festival prodaju se po ceni od 80 kuna (oko 1.200 rsd) i već ih je sada moguće nabaviti u Vinoteci "Vinita". Tamo možete nabaviti i ulaznice za radionice, na kojima još ima slobodnog mesta, a njihova cena je 50 kuna (800 rsd). Festival će oba dana biti otvoren za posetioce od 15 do 21 sat.