Izvor: eKapija | Petak, 02.11.2018.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Treća nedelja italijanske kuhinje u svetu

Organizator: Ambasada Italije Srbija

19.11-25.11.2018 , Beograd
(Foto: Samot/shutterstock.com)

Manifestacija u okviru Sistema Italia u Srbiji biće održana u periodu od 19. do 25. novembra i ove godine će se predstaviti bogatim sadržajem i mnogobrojnim inicijativama koje promovišu različite vidove kulinarske i eno-gastronomske tradicije italijanskog identiteta i kulture.

Treću nedelju italijanske kuhinje u svetu u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ITA Trade), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.

U organizaciji Komore italijansko-srpskih privrednika i njenih partnera Bianco E Rosso i Portaitalia biće organizovan mini sajam italijanskih prehrambenih proizvoda "Made in Italy Serbia" (www.madeinitalyserbia.com ), u hotelu Metropol Palace u Beogradu 23. i 24. novembra 2018. U okviru ovog sajma održaće se poslovni susreti između italijanskih izlagača i lokalnih distributera i uvoznika kao I specijalizovane radionice.

Tradicionalno, nedelji italijanske kuhinje će se pridružiti preko 20 renomiranih restorana i hotela iz Srbije koji će ponuditi menije italijanske kuhinje.