Izvor: eKapija | Petak, 17.08.2018.| 12:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Porez na dodatu vrednost- praktična primena zakona o PDV

Organizator: Privredna komora Srbije

06.09-04.10.2018 , Beograd
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)

četvrtkom, 06, 13, 20, 27. septembar i 04. oktobar 2018.

od 10.00 do 15.30 sati

Privredna komora Srbije, Beograd, Kneza Miloša 12,

sala na međuspratu

Seminar se organizuje na zahtev privrede, u cilju osposobljavanja novih poreskih stručnjaka za potrebe obračunavanja i plaćanja PDV.

Od 01. Avgusta 2018. Godine uveden je nov način vođenja PDV evidencija, sačinjavanja pregleda obračuna (Obrazac PO PDV) i podnošenja PDV prijave (Obrazac PP PDV).

Usled obaveze iskazivanja mnogo većeg broja podataka prilikom vođenja evidencija, sačinjavanja pregleda obračuna i podnošenja PP PDV prijave, potrebe kako za zapošljavanjem novih poreskih stručnjaka, tako i uključivanjem već zaposlenih na poslovima PDV je u ovom trenutku velika.

PREDAVAČ:

Snežana Matejić, poreski savetnik,

Bila je zaposlena u Poreskoj upravi na poslovima direktora Filijale Pančevo, inspektora kancelarijske kontrole i inspektora terenske kontrole. Takođe je bila predavač Poreske uprave – Centar Beograd, a radila je i kao Direktor Sektora za finansijske i opšte poslove u Javnom preduzeću.

Seminar je namenjen:

obveznicima PDV-a i PDV dužnicima

Po završetku ovog seminara, polaznik će biti osposobljen da: izdaje račune u skladu sa Zakonom o PDV, vrši kontrolu ulaznih dokumenata, u ugovorima precizira poreske obaveze ugovornih strana, vodi evidencije, sačinjava pregled obračuna PDV i popunjava poresku prijavu PDV

Način rada:

Interaktivan rad sa polaznicima. Objedinjena praksa i teorija – objašnjavanje primene Zakona o PDV i podzakonskih akata na primerima iz prakse

Kotizacija:

35.000,00 dinara po učesniku

Cilj seminara je osposobljavanje zaposlenih za punu primenu Zakona o porezu na dodatu vrednost i podzakonskih akata koji za potrebe obveznika PDV i drugih poreskih dužnika:

Polaznici dobijaju: radni materijal, osveženje na pauzama, sertifikat PKS o odslušanom seminaru

Detaljnije

Prijava