Izvor: eKapija | Petak, 23.03.2018.| 12:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine

Organizator: Centar Spektar Beograd, Udruženje JELEK, Centar Korak dalje Beograd

21.03-23.03.2018 , Beograd

(Foto: Centar Spektar)


Regionalna konferencija opreuzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističkeorganizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu iMinistarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku kompanije Visa,biće održana u hotelu Palas u Petrovcu, Crnoj Gori, od 21. do 23.marta 2018. Godine.

Konferencija će okupiti oko stopreduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i prestavnike vlada Crne Gore,Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija,predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja,finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.


Značaj Konferencije potvrđuje inajava učešća ministara koji će otvoriti ovaj događaj:

G-din PavleRadulović, ministar turizma u Vladi Crne Gore, g-din MiroslavKnežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma itelekomunikacija, g-din MirsadGluhić, ministar trgovine, turizma isaobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona, g-din Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA.


Ovo će biti idealna prilika zasve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima,mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novineu svom budućem radu.


Imajući u vidu da je turizam u zemljamaregiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je daokupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice idvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima uturističkoj industriji, da razmene kontakte i mišljenja i uspostave noveposlovne dogovore.


Namera nam jeda sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primere dobre prakse, izazove, načinefinansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unapređenje turizma udržavama učesnicima.

U okvirupratećih programa Кonferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođubesplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih veština.


Značaj projektaprepoznali su predstavnici izvršne vlasti i institucija, među kojima su presvih Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore uBeogradu, koji su i domaćini konferencije, kao i predstavnici vlada Crne Gore,Srbije i Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, čiji ćepredstavnici uzeti učešće u događaju. Posebno ističemo dvogodišnju podrškuprojektu kompanije Visa.


Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek iKorak dalje.