Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.11.2017.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Upravljanje rizikom modernog poslovanja

Organizator: Privredna komora Srbije

13.12.2017 , Beograd
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)

13.12.2017.
od 10.00 do 15.15 sati
Privredna komora Srbije
Resavska 15, velika sala CE

ТЕМЕ: Upravljanje Rizikom Modernog Poslovanja

-Uvod u rizike – upravljanje rizicima u sve rizičnijem svetu - Svet postaje sve rizičniji i opasniji, a budućnost sve manje izvesna. Rizici se menjaju, dobijaju različite oblike i izvore nastanka. Postoji rizik da se uradi pogrešna stvar, ali i još veći rizik da se ne uradi ništa.
Novi rizici - Glavni poslovni rizici odražavaju društvenu, političku i ekološku klimu mnogo više nego što su to činili u prošlosti. Tu spadaju mnogobrojni politički rizici, rizici od terorizma, rizici vezani za kulturu, sociološki rizici, rizici vezani za masovne migracije posebno u okviru Evropske Unije.
-Definisanje i identifikacija rizika - Adekvatna procena rizika je od krucijalne važnosti za postavljanje plana adekvatnog upravljanja rizicima i mehanizama kako da se ublaže.
-Cyber rat: Bolest 21 veka - Sve više transakcija i usluga se obavlja online. Upravljanje potencijalnim cyber kriminalom i hakerima je neophodno da bi se zaštitili podaci i reputacija organizacije.
-Korporativno upravljanje postavljanje the Tone from the Top - Novi standardi korporativnog upravljanja zahtevaju efikasnije upravljanje rizikom. To podrazumeva da je odgovornost upravljanja rizicima isključivo na rukovodstvu. Rukovodstvo je zaduženo za određivanje načina na koji se upravlja rizicima, pronalaženje adekvatnih mehanizama komunikacije rizika zaposlenima i uspostavljanje sistema za ublažavanje rizika.
-Interna revizija - Planiranje interne revizije u odnosnu na procenjene rizike i upravljanje rizicima - Interna IT revizija (značaj, pristup i aktuelna problematika).

PREDAVAČ: Vanja Kurtović, diplomirani ekonomista, rukovodilac u sektoru upravljanja rizikom u okviru BDO Srbija

SEMINAR JE NAMENJEN:

-Svima koji posluju u oblasti kontrolinga i finansija kao i ostalima koji se suočavaju sa upravljanjem rizicima u svakodnevnom poslovanju. Privreda, finansijske institucije, privatnici, javna i državna preduzeća.
-Internim revizorima koji daju mišljenje o upravljanju rizicima u organizaciji.
-Svima koji učestvuju u proceni rizika u organizaciji po bilo kom osnovu.
-Ostalim zainteresovanima.

Rizici mogu biti dobri. Bez njih nema ni uspeha. Svrha upravljanja rizicima nije eliminisati ih, već razumeti kako biste mogli upravo na osnovi njihоvog postojanja ostvariti određene prednosti. To zahteva jasno određenje o tome koje rizike smatrate prihvatljivima, u kojoj meri ćete da postavite procese koji će biti u stanju njima upravljati.

Cilj seminara je da omogući polaznicima da samostalno prepoznaju rizike sa aspekta svog poslovanja, kao i da se upoznaju sa standardima, koji se bave procenom rizika. Fokus seminara je na tome da se podigne svest o rizicima sa kojima se suočavaju organizacije u savremenom, dinamičnom, povezanom svetu i da se pruže neka rešenja o upravljanju rizicima kako bi organizacije bile bolje pripremljene. Izazov za sve rukovodioce jeste adaptacija na savremeni svet u kome se javlja sve više rizika, a cilj seminara jeste da se daju smernice, i podele primeri iz prakse koji mogu da doprinesu efikasnijem upravljanju.

Polaznici dobijaju: radni materijal, osveženje na pauzama, sertifikat o odslušanom seminaru

Kotizacija: 8.400,00 dinara po učesniku (bez PDV-a)