Source: eKapija | Tuesday, 02.04.2019.| 12:20
Highlight an article Print out the news

Pediatric Arrhythmology


Organizer: KBC SESTRE MILOSRDNICE Zagreb
25.05.2019, Croatia
*Full text of this document is available only in Bosnian/Croatian/Serbian. If you need it translated into English, please održati 25.05.2019. u multimedijskoj dvorani KBCa.

Tečaj je namijenjen svima koji u svom svakodnevnom radu skrbe i o djeci, dakle pedijatrima, pedijatrijskim, ali i adultnim kardiolozima, specijalistima školske medicine, obiteljske medicine, medicine rada i sporta, hitne medicine i drugih, kao i specijalizantima navedenih struka.

Posljednjih godina svjedoci smo značajnog napretka u dijagnosticiranju i liječenju ritmoloških poremećaja kod djece. To se posebno odnosi na kanalopatije pa smo zato te teme povjerili uvaženim kolegama iz inozemstva. Predavanja na engleskom jeziku će održati dr. Laszlo Kornyei, jedan od vodećih europskih dječjih ritmologa iz Budimpešte, prof. Sami Viskin vodeći svjetski stručnjak za kanalopatije iz Tel Aviva i doc.dr.sc. Koskenvuo Juha, genetičar, osnivač jedne od najznačajnijih genetskih kompanija "Blueprint Genetics" i predavač na Turku sveučilištu. Ostala predavanja će biti na hrvatskom jeziku.

Uz medikamentozno liječenje aritmija kod djece sada postoji mogućnost i elektrofiziološke studije sa ablacijom u našoj ustanovi, čije ćemo provođenje kao i indikacije pokušati prikazati. Uključili smo i druge teme za koje se u razgovoru sa kolegama pokazao interes.

Skup je prijavljen u Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori medicinskih sestara te će biti bodovan. Kotizacije nema, ali iz organizacijskih razloga potrebna je prijava do 20.05.2019.

Prijava sudjelovanja

Prijave se primaju na email: pediritam@gmail.com

Za sve dodatne obavijesti:

Tel: + 385 1 3787 350 Faks: + 385 1 3768 284

Tečaj će biti bodovan prema pravilniku HLK te za medicinske sestre prema pravilniku HKMS.

PROGRAM.PDF