Source: eKapija | Tuesday, 19.02.2019.| 11:44
Highlight an article Print out the news

18th WordPress Meetup u Novom Sadu

Organizer: Startit Centar Novi Sad

26.02.2019 , Novi Sad
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

(Photo: Ahmet Misirligul/shutterstock.com)

Predavanje namenjeno svima koji se bave WordPress-om profesionalno ili iz hobija, održaće se u utorak, 26. februara, u novosadskom Startit Centru, sa početkom u 18:00 časova.

Zajednica WordPress Novi Sad spaja WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih iz stručnjaka u oblasti WordPressa. Krajnji cilj je popularizacija WordPress platforme u Novom Sadu.

Kroz dva uzbudljiva predavanja, govoriće se o tome kako razvijati rešenja koristeći WordPress kao osnovu.

Prvi predavač ovog puta je Dragan Todorović, web developer sa višegodišnjim iskustvom u razvijanju premium WordPress i Joomla tema. Takodje je osnivač Themezly.com i Youjoomla.com. Tema o kojoj će pričati je ‚‚Premium WordPress Themes Development — Do’s and Don’ts". Dragan će pričati o svom iskustvu kao premium themes developer i približiće posetiocima njegovu perspektivu o premium themes trzištu.

Drugo predavanje na temu ‚‚WordPress API — zašto je vreme da ga koristite u svojim projektima?" će održati Igor Hrček, koji voli da podešava i uči o novim tehnologijama. Proizvodi samo najkvalitetnije bugove. Počeo kao 8-bitni Padavan, trenutno je 64-bitni Jedi. Na ovom predavanju biće priče o WordPress REST API-ju koji je najavljivan kao najuzbudljivija opcija u WordPress-u još otkako su uvedeni custom posttypesi.

Prisustvo na predavanju je besplatno uz obavezno prijavljivanje na sledećem linku.