Source: eKapija | Wednesday, 14.11.2018.| 12:55
Highlight an article Print out the news

Forum and B2B meetings - ITALIAN SERBIAN FORUM circular, green and sustainable economy

Organizer: Konfindustrija Srbija, Ambasada Italije Srbija

26.11-27.11.2018 , Belgrade
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

(Photo: argus/shutterstock.com)

Beograd od 26. do 27. novembra 2018.

Konfindustrija Srbija u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom životne sredine Republike Srbije, a uz podršku ITA Beograd i KISP-a, organizuje prvu konferenciju na temu cirkularne, održive i zelene ekonomije.
Glavni cilj foruma je da se potencijalnim investitorima predstave 22 projekta koje je razvio italijanski Nacionalni savet za istraživanje CNR a koje je Vlada Republike Srbije odobrila kao projekte od velikog značaja.
Naime, u januaru 2015. godine Nacionalni Savet za istraživanje CNR i Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije su potpisali Protokol o saradnji u cilju pružanja institucionalne podrške za implementaciju inovativnih projekata koji će doprineti bržem razvoju i modernizaciji agroindustrije i sektora životne sredine i energetike u Srbiji.


Italija je zemlja koja, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u toj oblasti, može da srpskoj publici prenese i približi sopstveni "kow-how" i na taj način pruži podršku industralizaciji i tzv "market capacity"-u, naročito u sektoru biologije, poljoprivrede, prehrambene industrije, zelene hemije i zaštite životne sredine.

Program inicijative:

• Prvi dan (26. novembar) je rezervisan za održavanje same konferencije, na kojoj će biti predstavljeni projekti CNR-a, kao i podrška njihovog finansiranja

• Drugog dana (27. novembra) će se održati B2B susreti, na kojima će učestvovati istraživači CNR-a koji su učestvovali u izradi 22 projekta, a koji su i predmet same konferencije. Za vreme B2B sastanaka, kompanije će imati priliku da se suretnu sa potencijalnim partnerima kao i predstavnicima finansijskih institucija koje će moći da finansijski podrže projekte i predložene inovacije.

Uslovi učešća:

Učešće na konferenciji 26. novembra je besplatno, dok se za B2B sastanke predviđene za 27. novembar plaća kotizacija u iznosu od 400 evra.
Svi zainteresovani, kako za jedan od dva dana foruma, tako i za oba dana, moraju da se regisitruju do 20 novembra 2018. na sledećem LINK .