Source: eKapija | Wednesday, 04.04.2018.| 14:03
Highlight an article Print out the news

CONFERENCE BLOCKCHAIN BELGRADE

Organizer: COTRUGLI Business School

08.05.2018 , Belgrade
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

(Photo: Cortugli)

Konferencija Blockchain Beograd

COTRUGLI Alumni klub Srbija u saradnji sa Blockchain Adria, organizuje konferenciju pod nazivom Blockchain Beograd, 8. maja 2018. od 13h do 19h, u prostorijama COTRUGLI poslovne škole u Beogradu.

Cilj dogadjaj je da približi i promoviše pojam, značaj, potencijal i budući razvoj blockchain tehnologije kao i njenu primenu i mogući uticaj na svakodnevni život i biznis u 21. veku.

Konferencija se sastoji iz 3 panela: Blockchain tehnologije, Kripto valute i ICO (Initial Coin Offering) primeri iz Srbije i regiona.

Na Blockchain panelu će biti objašnjen pojam blockchain tehnologije, kako se ostvaruju traksakcije putem ove tehnologije, šta su to Smart ugovori itd. Drugi panel će razraditi tematiku kripto valuta, koje sve valute postoje, šta podrazumeva rudarenje valuta, kakva je trenutna snaga pojedinih valuta i koja su predviđanja za njihov dalji razvoj. Na poslednjem panelu pričaće se o najboljim primerima ICO projekta iz prakse.

Govornici na konferenciji su istaknuti stručnjaci iz oblasti blockcahin-a. Do sada potvrđeni govornici su Ivan Bjelajac (CEO, MVP Workshop), Dražen Kapusta (Direktor, TOLAR.io), Tadej Slapnik (Državni sekretar, Vlada Republike Slovenije), Siniša Krneta (Direktor, Beogradska Berza), Aleksandar Matanović (CEO, ECD), Nemanja Lazić (CDO, Trizma), Josip Maričević (CTO, Tolar.io) i Alex Migitko (COO, Game Credits).

Posetioci će takodje imati jedinstvenu priliku da vide i isprobaju aparat za kripto valute, jedini aparat ovakve vrste u našoj zemlji, uz pomoć koga se mogu kupiti kripto valute.

Kotizacija za konferenciju iznosi 30 evra. Možete se prijaviti na sledećem linku.

Broj mesta je ograničen.

Cotrugli Alumni klub Srbija je nepolitičko, nezavisno i neprofitno udruženje koje pruža platformu svojim članovima da se međusobno povezuju radi uspostavljanja poslovnih inicijativa, organizovanja i promocije edukativnih i društvenih okupljanja.

Blockchain Adria predstavlja centralno mesto u regionu za blockchain ekosistem. Organizatori su konferencije koja ima za cilj da objasni i promoviše blockchain tehnologije. Do sada su održane dve konferencije, u Rovinju i Zagrebu koje su skupile preko 400 učesnika.

Sledeći Blockchain događaji su planirani u Portorožu, Sofiji, Bukureštu, Seulu, Singapuru, Tokiju i Dubaiu.