ČEZ Srbija


Small company
Main info
FULL NAME
ČEZ SRBIJA DOO BEOGRAD
ADDRESS
Bulevar Mihajla Pupina 6/17, 11070 Novi Beograd
Responsible person
Ljubin Popovski
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tender wins
Events
Finance
Persons
Activity description
Sledeći svoju viziju da postane lider na tržištu elekrtične energije u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, ČEZ Grupa je izrasla u multinacionalnu kompaniju i postala većinski vlasnik delova elektroprovrednih sistema Poljske, Rumunije i Bugarske.

* U okviru ČEZ Grupe posluje više od 90 kompanjia iz različitih zemalja, a njene kapacitete danas čine 2 nuklearne elektrane, 18 termoelektrana, 34 hidroelektrane, elektrana koja koristi solarni pogon i 2 koje koriste snagu vetra.

* U cilju širenja usluga, otvorena su i predstavništva za trgovinu električnom energijom u Nemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Srbiji.

* ČEZ Grupa je ugovorila sa Elektroprivredom Republike Srpske o formiranju preduzeća NERS u kome će ČEZ imati većinski paket, akoji predstavlja investiciju od 1,5 milijardi evra.

* ČEZ Srbija d.o.o., kao najmlađi član grupacije, već je doneo u Srbiju znanje i iskustvo ČEZ Grupe u oblasti trgovine električnom energijom, ali je zainteresovan da i ovde pronađe svoje strateške partnere i izvrši značajna ulaganja u energetski sektor.

News