Yugotours Beograd


Small company
Main info
FULL NAME
YUGOTOURS BEOGRAD
ADDRESS
Narodnih heroja 43, 11070 Novi Beograd
Responsible person
Nada Šimšić
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Finance
Persons
Activity description
Generalexport je 1957. godine osnovao Yugotours, kao sastavni deo preduzeća, sa ciljem da postane prvi touroperator na jugoslovenskim prostorima. U oviru svoje delatnosti Yugotours je objedinio formiranje originalnih turističkih aranžmana (paket aranžmana), dovodjenje inostranih turista u zemlju, korišćenje domaćih avioprevoznika i domaćih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta.

Ostaće zabeleženo da je prvi čarter let u istoriji jugoslovenskog turizma organizovao Yugotours 1960.godine, dovodeći grupu britanskih turista.

Saradjujući sa hotelijerima i drugim partnerima u zemlji, Yugotours je uvek inicirao ponudu upotpunjenu novim, savremenim sadržajem boravka, naročito društvenog i zabavnog života gostiju, njihovu rekreaciju i sport, te je ta svoja nastojanja ostvario u organizovanju Yugotours Holiday Klubova.

Uporni rad na konceptu stalnog razvijanja i obogaćivanja ponude, doveo je do uspeha i Yugotours je postao i ostao jedna od vodećih turističkih agencija u Jugoslaviji.

Današnji Yugotours nastavlja da prati kretanja na turističkom tržištu. Objedinjavanjem Yugotoursa kao agencije i prodajnih službi T.C. Kopaonika ("Grand" i Konaci "Sunčani vrhovi" na Kopaoniku, "Alet MOC" u Bečićima) i Hotela Inter-Contonental Beograd, poslovi Yugotoursa su se i dalje razgranavali.

Bazirajući svoju ponudu prvenstveno na prodaji sopstvenih kapaciteta, Yugotours ne zanemaruje ni ostale segmente turističke ponude.

Organizacija letovanja i zimovanja, kongresa, prodaja avio karata za redovne letove, organizovanje čarter letova sa Aviogenexom, prevoza luksuznim autobusom BOVA je samo deo ponude Yugotoursa. Sa svojim poslovnim partnerima u zemlji i inostranstvu, Yugotours uspešno organizuje i sva individualna i grupna putovanja, prema zahtevima i potrebama pojedinačnih klijenata

News