Horizont 2000 Beograd - u likvidaciji


Micro company
Main info
FULL NAME
HORIZONT 2000 PREDUZEĆE ZA SNIMANJE I PROMET FILMOVA DOO, BEOGRAD (STARI GRAD) - u likvidaciji
ADDRESS
Zmaj Jovina 29/III, 11000 Beograd
Responsible person
Predrag Jakovljević
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Finance
Persons
Activity description
Filmska producentska kuća ''HORIZONT 2000'' osnovana je 1996. godine. Osnivač je Ivana Mihić, glumica i producent. U produkciji i izvršnoj produkciji ''HORIZONT-a 2000'' snimljena su četiri igrana filma: ''Kupi mi Eliota'', ''Mehanizam'', ''Ona voli Zvezdu'', ''Siroti mali hrčki'', srednjemetražni igrani film za decu »Igra ogledala«, TV serija ''Kuća sreće'', kao i niz kraćih tv projekata.

Jedan od motiva osnivanja producentske kuće ''HORIZONT 2000'' je da angažuje mlade autore i pruži im šansu da po završenom fakultetskom obrazovanju odmah budu uključeni u profesionalni rad na igranom filmu.

Za šest godina, od početka rada filmske producentske kuće, i četiri snimljena filma, u ''HORIZONT-u 2000'' angažovano je preko trideset autora i glumaca debitanata, kao i onih kojima je to drugi samostalni rad.

Filmovi ove producentske kuće učestvovali su na preko šezdeset internacionalnih filmskih festivala na kojima su osvajali značajne nagrade. Takođe, ''HORIZONT 2000'' bavi se produkcijom kratkometražnih i dokumentarnih filmova, muzičkih spotova. ''HORIZONT 2000'' je organizovao i kasting za nemački film ''Gate to Haven'' producenta i reditelja Veita Helmera…

News