Carlsberg Srbija Čelarevo


Large company
Main info
FULL NAME
CARLSBERG SRBIJA D.O.O. ČELAREVO
ADDRESS
Proleterska 17, 21413 Čelarevo
Responsible person
Pavel Erankevich
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Events
Finance
Persons
Philanthropy
Activity description
Carlsberg Srbija d.o.o.. Čelarevo u daljem tekstu Društvo je osnovano 1892. kao jedna od najstarijih pivara na Balkanu. Nakon II svetskog rata poljoprivredni kombinat PIK Podunavlje Čelarevo je osnovan putem nacionalizacije imovine familije Dunđerski. Između 1946. i 1998. godine Društvo je poslovalo kao sastavni deo društvenog preduzeća DTD PIK Podunavlje.

Društvo se odvojilo od DTD PIK Podunavlje i osnovano je kao nezavisno akcionarsko društvo 31. decembra 1998. godine pod imenom Pivara Čelarevo a.d. Čelarevo.
Pivara u Celarevu je u vecinskom vlasnistvu multinacionalne pivarske grupacije Carlsberg Breweries sa sedistem u Danskoj od 2003. godine od kada je kapacitete u Srbiji ulozeno preko 160 m EURa.


Carlsberg je pivara koju je 1847. godine osnovao pivar J.C. Jackobsen u blizini Kopenhagena u Danskoj.

Kako na samom početku tih davnih dana tako i danas kompanija Carlsberg je lider kada se radi o inovativnim tehnologijama i rešenjima.

J.K. Jakobsen je prvi koristio parno vrenje tehnike hlađenja i odgajio čistu kulturu kvasca koja je omogućila postojanost procesa vrenja. Ova vrsta kvasca je besplatno podeljena drugim pivarama što je znčajno doprinelo opštem unapređenju pivarstva. Ovaj pivski kvasac koji se danas koristi u celom svetu nosi ime po osnivaču Carslberga.

News