SeSWA Novi Sad


Main info
FULL NAME
SeSWA Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Srbije
ADDRESS
Trg Dositeja Obradovića 6, 21000 Novi Sad
Responsible person
Goran Vujić

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Activity description
Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Srbije (Serbian Solid Waste Management Association – SeSWA) predstavlja konzorcijum zainteresovanih za promociju održivog razvoja i realizaciju projekata održivog upravljanja otpadom.

Konzorcijum čine: stručnjaci, naučnici i profesionalci iz projektantskih, urbanističkih i konsultantskih firmi, istrazivačkih instituta, menadžeri iz kompanija i javnih preduzeća, koja se bave različitim aspektima postupanja otpadom, državni službenici i drugi, a otvoren je i za zainteresovane organizacije.

Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Srbije – SeSWA je od septembra 2007. godine NACIONALNI ČLAN međunarodne organizacije za čvrst otpad ISWA (International Solid Waste Association).

U skladu sa ovim mandatom, SeSWA je predstavnik ISWA u Srbiji i u regionu Zapadnog Balkana.

SeSWA je nastala kao zaključak Seminara o deponijama i upravljanju otpadom, koji je decembra 2006. godine održan u Novom Sadu, a čiji su suorganizatori bili Centar za inženjerstvo zaštite životne sredine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ISWA, Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo. Organizacioni odbor ovog seminara je nakon pismenog pristupanja 43 profesionalaca koji se bave različitim aspektima upravljanja otpadom.

News