BIS Niš - u likvidaciji


Micro company
Main info
FULL NAME
Biznis inkubator centar Niš DOO - privredno društvo u procesu likvidacije - u likvidaciji
ADDRESS
Šumadijska 1, 18000 Niš
Responsible person
Slađana Ćetković
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Events
Finance
Activity description
Biznis inkubator u Nišu osnovan je u okviru projekta "ENTRANSE", Razvoj privatnog sektora - Republika Srbija, odobrenog u septembru 2004. godine koji finansira Ministarstvo inostranih poslova Norveške, a sastoji se iz uspostavljanja biznis inkubatora i implementacije trening programa za započinjanje biznisa sa jasnom definisanom strategijom da vremenom preraste u industrijski park. Osnivači inkubatora su: Grad Niš (51%) i Regionalna agencija za razvoj MSP Niš, d.o.o. (49%)

Vodeći međunarodni partner za realizaciju projekta: SINTEF - Norveška fondacija za naučno i industrijsko finansiranje, nacionalni partner je Ministarstvo privrede, a nacionalna institucija za implementaciju je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva. Jedan od osnivača i partner na lokalnom nivou u projektu je Regionalna agencija za razvoj MSP Niš, d.o.o.

Vlada Norveške je angažovala Institut "SINTEF“ iz Osla, najveći Institut u Norveškoj koji raspolaže sa više od 1.700 eksperata za sve aspekte uspešnog vođenja biznisa. SINTEF-u je povereno mentorstvo nad sprovođenjem projekta "Izgradnja prvog biznis inkubator centra u Srbiji“.

Osnovni cilj projekta je formiranje 10 – 15 novih preduzeća (Start-Up-ova) koja će, zahvaljujući finansijskoj podršci i mentorstvu (grantovi za nabavku osnovnih sredstava, treninzi od bazičnih do specijalističkih, know-how konsalting, povezivanje sa norveškom privredom i privredom zemalja EU) SINTEF-a, kao i logističkoj podršci Regionalne agencije za razvoj MSP d.o.o. Niš, ostvariti pozitivne poslovne rezultate u periodu od 3 godine boravka u biznis inkubator centru i postati sposobna za samostalno poslovanje na tržištu.

News