Fima See Activist Beograd - privredno društvo obrisano iz registra


Large company
Main info
FULL NAME
ZATVORENI INVESTICIONI FOND FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST AD BEOGRAD - privredno društvo obrisano iz registra
ADDRESS
Trg Nikole Pašića 5, 11000 Beograd
Responsible person
Milan Marinković

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Finance
Activity description
FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd je zatvoreni investicioni fond koji više od 50% vrednosti svoje imovine ulaže u hartije od vrednosti kojima se trguje na organizovanom tržištu u Republici, odnosno berzanskom tržištu u inostranstvu.

FIMA Invest upravlja imovinom više od 2000 ulagača i jedno je od najvećih društava za upravljanje investicionim fondovima u Srbiji. Ova činjenica nameće veliku odgovornost i zahteve u načinu upravljanja imovinom. Cilj Društva je da ostvari najveći mogući rast na uloženi kapital poštujući pravni okvir i investicionu politiku. Tim profesionalaca u FIMA Investu je posvećen zaštiti i uvećanju uloženog kapitala svojih klijenata. Fokusom na kompanije listirane na berzi i kompanije koje zavređuju poverenje javnosti, FIMA Invest želi da doprinese održavanju atraktivnosti i konkurentnosti srpskog tržišta. FIMA Invest će prethodno pomenutom doprinositi i kroz potpuno ostvarivanje vlasničkih prava koja zastupa.

FIMA Invest će vlasnička prava koja zastupa ostvarivati kroz saradnju sa menadžmentom predmetnih kompanija i ostalim suvlasnicima a sve u najboljem interesu svojih klijenata. Na ovaj način FIMA Invest je u mogućnosti da podrži razvoj kompanija a kontinuirano će se zalagati za moguća unapređenja poslovanja kroz neposrednu komunikaciju sa menadžmentom kompanija. Brojni su faktori koji omogućavaju FIMA Investu da deluje na pomenuti način. FIMA Invest u potpunosti proces upravljanja imovinom sprovodi bez angažovanja posrednika. Ovaj fokusiran model omogućava detaljnije razumevanje poslovanja kompanija u čije akcije su sredstva investirana i uvećava očekivani prinos uz istovremeno niže administrativne troškove. Nastojanjem da stekne relativno visok vlasnički udeo i kroz saradnju sa ostalim suvlasnicima kompanija, FIMA Invest uvećava svoj uticaj a time i korist svojim klijentima. FIMA Invest sve investicione mogućnosti razmatra na osnovu sopstvenih analiza i procena.
FIMA SEE ACTIVIST kako mu i samo ime kaže biće fond koji će nastojati da „aktivističkim“ pristupom učestvuje u procesima korporativnog upravljanja i da se zalaže za kreiranje dodate vrednosti unapređenjem poslovanja i transparentnosti rada kompanija u čije hartije od vrednosti investira.

Društvo za upravljanje će investirati imovinu Fonda u region jugoistočne Evrope, u skladu sa zakonskim ograničenjima. Investicioni fokus biće na hartije od vrednosti izdavalaca sa teritorije Republike Srbije, dok će deo imovine biti investiran u regionu, pretežno u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji blagovremeno, kako bi se registrovali i stekli pravo da učestvuju u radu osnivačke skupštine.

News