Predstavništvo njemačke privrede u BiH - AHK Sarajevo


Main info
FULL NAME
DEUTSCHER INDUSTRIE - UND HANDELSKAMMERTAG BERLIN SR NJEMAČKA / PREDSTAVNIŠTVO NJEMAČKE PRIVREDE U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo
ADDRESS
Fra Anđela Zvizdovića 1 / B19
, 71000 Sarajevo
Responsible person
Sven Thorsten Potthoff, direktor
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Tender wins
Events
Activity description
AHK se u Bosni i Hercegovini sastoji od dvije organizacije koje sjede pod jednim krovom: Predstavništva njemačke privrede u BiH i udruženja Wirtschaftsverein BiH.
Predstavništvo njemačke privrede u BiH zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za bh. tržište. Glavni zadatak Predstavništva u Sarajevu predstavlja pružanje podrške njemačkim i domaćim firmama pri pribavljanju relevantnih informacija o privredi. Njemačka ambasada, agencija za promociju investicija i izvoza „Germany Trade & Invest“ (GTAI) i Njemačko društvo za internacionalnu saradnju (GIZ) su pritom neki od najznačajnijih partnera.
Njemačkim i bosanskohercegovačkim firmama dodatnu podršku pruža udruženje Wirtschaftsverein BiH koje fungira kao zastupnik interesa njemačke privrede prema politici i administraciji i svojim članovima pruža platformu za razmjenu informacija i iskustava. Udruženje trenutno broji više od 150 članova.

News