Kulturni centar Beograda


Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
Activity description
Kulturni centar Beograda je multidisciplinarni centar, osnovan 1957. godine. Od samog početka on se u različitim formama i posredstvom različitih medija prevashodno bavio značajnim temama i delima savremene umetnosti, književnosti, nauke i kulture, ali i kulturnim nasleđem.

Sadašnja programska koncepcija počiva na ravnopravnoj zastupljenosti osvedočenih vrednosti i istraživačkih projekata. Pored svojih ustaljenih programa i gradskih manifestacija (Oktobarski salon, BELEF - Beogradski letnji festival), Centar podržava i alternativne urbane projekte (Manufaktura Be, Deponija Led Art-a, Brehtijana-Ulični rituali).

On je nosilac i organizator muzičkih festivala: Gitar Art Festival, Festival flauta uvek i svuda, Dani orgulja, Čembalo-živa umetnost, multimedijalnog projekta Festival jednog pisca, podijum je za mlade/talentovane književnike, muzičare i likovne stvaraoce u okviru Mlade umetničke scene, a inicijator je i novih programa (Sajam kulturne periodike, Dete i kultura). Bio je i organizator Druge međunarodne dunavske konferencije za umetnost i kulturu.