FPM Agromehanika d.o.o. Boljevac


Medium company
Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
Activity description
Kompanija FPM Agromehanika je jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih mašina u Jugoistočnoj Evropi, sa tradicijom dužom od 50 godina. Od svog osnivanja, 1961. godine, nastojala je da ide u korak sa tehnološkim trendovima i da usavršava proizvodnju, zahvaljujući čemu je danas to uspešna firma sa 250 visoko obučenih i kvalifikovanih zaposlenih, sa najmodernijim mašinama i razvijenom tehnologijom u svim fazama proizvodnje. Razvoj proizvoda se vrši u sopstvenom odeljenju za istraživanje i razvoj, pri čemu se održava bliska saradnja sa fakultetima i institutima za poljoprivredu i mašinstvo, kao i sa dobro poznatim i renomiranim proizvođačima poljoprivrednih mašina iz Italije, Francuske i Nemačke. FPM Agromehanika poseduje sertifikat za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, a svi proizvodi poseduju CE znak, što garantuje bezbednu upotrebu.

Proizvodni program čine dve grupe proizvoda, u okviru kojih postoji više tipova i modela:

1. PRIKLJUČCI ZA TRAKTORE
- Mašine za košenje i sakupljanje sena (rotacione diskaste kosačice, kosačice sa jednom i dve rezne letve, sakupljači sena Sunce, trakasti i rotacioni sakupljači)
- Mašine za obradu zemlje (lake pomerljive freze, teške rotacione freze, vučene tanjirače)
- sitnilice biljnih ostataka mulčari (za ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo)
- Pneumatske sejalice (za kukuruz, šećernu repu, suncokret, soju, bundevu i slično)
- Nošeni rasipači đubriva
- Daske za čišćenje snega.

2. SAMOHODNE MAŠINE
- Motokultivatori (snage 6 KS, 8 KS,10 KS i 12,5 KS)
- Motokosačice (univerzalne i parkovske)
- Motokopačice (snage 1,5 KS i 5,5 KS)
- Priključci za samohodne mašine sopstvene proizvodnje, kao i za mašine drugih proizvođača.

Pored osnovnog proizvodnog programa, kompanija proizvodi veliki broj delova i sklopova za druge proizvođače poljoprivredne mehanizacije, kao i za firme iz drugih sektora privrede.
Tradicija i iskustvo duže od 50 godina, uz savremenu proizvodnju, garantuju visok kvalitet i pouzdanost proizvoda, zahvaljujući čemu je FPM Agromehanika prisutna u preko 30 zemalja sveta i nastavlja da širi svoje poslovanje na nova tržišta.