PROKOŠKO JEZERO d.o.o. Fojnica


Main info
FULL NAME
PROKOŠKO JEZERO d.o.o. Fojnica
ADDRESS
ZAVNOBIH-a 1, 71270 Fojnica
Responsible person
Ivo Barbarić, Vlasnik

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Activity description
Banjsko turistički centar „Prokoško jezero“ d.o.o. Fojnica je privatna ustanova za turizam, ugositeljstvo, rehabilitaciju, rekreaciju i aktivan odmor.

Centar posjeduje nekretnine u centru grada Fojnice, villa „Monet“ sa 60 aprtmana, banjsko turističkim i trgovačkim centrom i hotelom „Stari grad“.

Ova lokacija se nalazi u samom centru grada Fojnice, sa desne strane rijeke Dragače-Fojnice, u neposrednoj blizini svih gradskih turističkih atrakcija, od kojih je udaljen 200-300m, banjsko rekreacioni i sportski centar, uspinjača (gondola) – donja polazna stanica udaljena 250m, te historijski i kulturni građevina (FRANJEVAČKI SAMOSTAN DUHA SVETOGA www.samostan.ba, Atik i Čaršijska džamija).

Broj gostiju koji posjećuju Fojnicu posljednjih godina izuzetno raste, tako da je godišnji broj noćenja u Fojnici, po statistici prešao 220.000 i ima trend rasta.

Pored RRC „Reumal“, Apartmanskog naselja „Aquareumal“ , RC „Brusnica“ i privatnog smještaja, u cilju poboljšanja turističke ponude Fojnice, u toku je izgradnja našeg banjsko turističkog centra.


News