Quelle: eKapija | Freitag, 14.06.2019.| 12:19
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

Retail meetup: Wie Start-ups die Einzelhandelsbranche gamifizieren?

Veranstalter: ICT HUB VENTURE DOO, USAID Srbija

20.06.2019 , Beograd

(FotoViewvie/shutterstock.com)

Nakon niza zanimljivih okupljanja kroz koja su nas vrhunski konsultatni iz Efektus grupe uveli u Retail teme i pokazali na koje sve načine se može unaprediti poslovanje, prvi ciklus Retail meetupa zatvorićemo 20. juna u 15h, kada će svoje inovativne ideje iz obe oblasti sa nama podeliti predstavnici dva uspešna lokalna startapa, koji su gejmifikacijom doprineli daljem razvoju ove industrije.

Pobedom na Spark konferenciji, ali i dobijanjem mogućnosti da se predstavi n anajprestižnijem startap takmičenju u San Francisku – TechCrunch Disrupt – Boostowski nas je još jednom uverio u to da se u skladu sa razvojem tehnologije, tradicionalni način poslovanja može unaprediti. Sa Biljanom Ždrale, koja je pokrenula celu Boostowski priču, ali i koja dugi niz godina organizuje obuke i radi kao konsultant u Retail sektoru, pričaćemo o osnovnim izazovima sa kojima se maloprodajni lanci danas susreću, kao što su velika fluktuacija zaposlenih, a nizak nivo motivacije, potom treninzi iz prodaje koji ne daju očekivani povraćaj investicije i internim trening centrima koji su nedovoljno efikasni, kao i mala ili gotovo nikakva razmena znanja među zaposlenima, dok kupci postaju svezahtevniji i informisaniji.

Boostowskije aplikacija koja omogućava prevazilaženje svih ovih izazova! Njenomu potrebom, maloprodajni lanci dolaze do kontinuiranog povećanja prodaje i profitabilnosti, pošto automatizovano radi na unapređenju prodajnih kapaciteta zaposlenih, na njihovoj motivaciji i skraćenju vremena koje je novozaposlenim prodavcima potrebno da postanu uspešni u onome što rade.

Drugu inspirativnu startap priču će nam predstaviti Ivan Kadić iz 60seconds tima, koji je kreirao mobilnu aplikaciju sa mogućnošću prikaza online ponude prodavnice. To znači da korisniku daje uvid u omiljene brend i multi-brend prodavnice koje su prisutne na našem tržištu, ali i pruža mogućnost potpuno novog načina komunikacije između brenda i kupaca. Osnovni cilj platforme je da pruži superiorno korisničko iskustvo maloprodajnim kompanijama koje se na ovaj način približavaju svojoj ciljnoj grupi i lako prate prodaju pre i tokom perioda sniženja.

Najveći benefiti pristupanja 60seconds platformi za kompanije jeste opcija po kojoj je platforma i dobila ime – naime, ponuda u prodavnicama se stalno dopunjuje artiklima koji su im na stanju i kupci dobijaju mogućnost da obeleže one koje žele, kao i da naznače cena po kojima bi ih kupili. Nakon što im stigne notifikacija da je proizvod snižen na cenu koja im odgovara, imaju 60 sekundi da obave kupovinu, a na taj način se prodavnica rešava viška proizvoda i ne gubi novac. 60seconds je tako na inovativan i zanimljiv način, pomoću sveprisutnije metode gejmifikacije, pronašao način da kompanijama sa neprodatim artiklima koji povećavaju troškove skladištenja, distribucije i reciklaže, obezbedi rešenje koje smanjuje zalihe ponudom proizvoda zainteresovanim kupcima po prethodno utvrđenoj ceni.

Uz dva ovakva primera, znamo da ćete imati puno pitanja, ali tu smo da vam pružimo odgovore na sve njih – prijavite se popunjavanjem forme na ovom LINKU i vidimo se 20. juna u 15h na dobro poznatoj Playground adresi!

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta "Igralište inovacija".