Quelle: eKapija | Sonntag, 21.04.2019.| 18:12
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

Zukunft des Verkehrs: Wie kann UX globale Probleme lösen?

Veranstalter: Startit Centar Novi Sad

24.04.2019 , Novi Sad


U Startit Centru Novi Sad će 24. aprila od 18 časova biti održan prvi meetup posvećen budućnosti transporta i značaju UX-a za ovu temu.

Korisnici više nego ikada ranije zahtevaju kontrolu nad celokupnim iskustvom transporta — od planiranja puta do izbora metoda plaćanja. Povećana očekivanja korisnika utiču na način na koji privatne i javne kompanije planiraju i dizajniraju prevozne usluge i sisteme, a izazovi sa kojima se UX profesionalci koji rade u ovom sektoru suočavaju su sve veći.

Kako se kreiraju korisnička iskustva koja svakodnevno oduševljavaju milione korisnika? Kako rešiti probleme gužve i zagađenosti koji muče velike gradove? Ovo su samo neki od problema sa kojima su se korisnici susreli u svom radu, a lekcije naučene u tom procesu će biti podeljene sa posetiocima meetupa 24. aprila.

Kome je namenjeno?

UX i UI dizajnerima, kao i developerima i menadžerima koji rade sa dizajnerima, svima koji rade ili žele da rade na razvoju inovativnih hardverskih proizvoda i svima koji rade ili žele da rade na razvoju proizvoda i usluga u auto i industriji transporta.

Predavači

Sonja Radenković dolazi iz Amsterdama, gde vodi UX Design sektor u TomTom-u. Sonja u TomTomu radi na kreiranju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva za vozače širom sveta, a bila je odgovorna za razvoj i pokretanje velikog broja proizvoda za krajnje korisnike i auto industriju — kao i za postavljanje i vođenje UX dizajn procesa.

Sonja će na meetupu podeliti svoju viziju sveta bez gužvi i zagađenja, kao i njena iskustva i lekcije do kojih je došla kroz stvaranje i vođenje dizajn tima za globalnu kompaniju kakva je TomTom.

Nemanja Veselić je izvršni direktor Eryce AG, gde koristi svoj preduzetnički duh i startap mentalitet da kreira Enterprise softver u brojnim industrijama i sektorima — od finansija i edukacije do transporta. Nemanja spaja svoje iskustvo u UX Dizajnu i razvoju softvera u ulozi Product Ownera, i čvrsto veruje da je transparentnost i otvorenost neophodan uslov za produktivan tim, a strast vidi kao ključnu karakteristiku uspeha.

Nemanja će na meetupu predstaviti SmartStubs aplikaciju, namensko rešenje za prodaju karata u linijskom prevozu, shuttle linijama, turističkim autobusima, kao i linijama za panoramsko razgledanje. Ovaj projekat značajan je jer donosi inovativno rešenje za prodaju karata po najnovijim tehnologijama i u mogućnosti je da procesuira prodaju na mobilnim (Android) uređajima i na web platformama. U Nemanjinoj prezentaciji svi posetioci imaće prilike da čuju kako je tim dizajnera osmislio UX i sa čim su se susretali u višegodišnem razvoju ovog kreativnog rešenja.

Srđan Stoponja je osnivač beogradske kompanije E prime. E prime razvija, proizvodi i prodaje kompletnu liniju električnih bicikala oslanjajući se na zakone prirode, a u cilju njenog očuvanja i zadovoljenja svakodnevnih potreba korisnika uz ogromnu uštedu budžeta.

Srđan će na meetupu ispričati više o izazovima sa kojima se susreo gradeći inovativan hardverski proizvod u Srbiji, kao i neke od lekcija koje je stekao tokom procesa.

Prijava

Događaj će biti održan u sredu, 24. aprila, u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu na sledećem linku.