Vojna akademija Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
VOJNA AKADEMIJA BEOGRAD
ADRESSE
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Verantwortliche Person
Vidosav Kovačević - načelnik

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ausschreibungsgewinner
Lieferanten
Personen
Philanthropie
Video
Beschreibung der Tätigkeit
Vojna akademija je obrazovno - naučna ustanova u kojoj se stiče visoko obrazovanje, organizuju poslediplomske stručne, specijalističke, magistarske i doktorske studije i osnovna, primenjena i razvojna istraživanja značajna za podizanje naučnog i nastavnog kadra i uvođenje studenata u naučni rad. Osnovne studije na VA traju do 5 godina.

Na četiri odseka Vojne akademije školuju se oficiri za sve vidove (3), rodove (11) i službe (8) VS.

Vojna akademija organizuje kurseve za aktivne oficire, didaktičko-metodičke kurseve za osposobljavanje nastavnika, kurseve stranih jezika za oficire i podoficire i školu rezervnih oficira.

Nastavu na Vojnoj akademiji realizuju nastavnici sa Vojne akademije, iz MO i GŠ VS. Institucionalizovana je saradnja putem okvirnih ugovora sa deset fakulteta Beogradskog univerziteta, koji realizuju nastavu na VA u obimu do 20%.

Nastavnici na VA imaju izborna nastavnička zvanja predavač, viši predavač, docent, vanredni i redovni profesor. Vojna akademija je otvorena za školovanje i usavršavanje oficira armija zainteresovanih država.
Ta pitanja su u nadležnosti Ministarstva odbrane.

Vojna akademija školuje učenike Vojne gimnazije i oficirski kadar za potrebe svih rodova i službi svih vidova, od osnovnog studija do generalštabnog usavršavanja.

Nachrichten