Hotel Bristol Beograd


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Hotel Bristol Beograd
ADRESSE
Karađorđeva 50, 11000 Beograd

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Ausschreibungsgewinner
Beschreibung der Tätigkeit
Hotel sa dve zvezdice
Lociran je u blizini glavne zeleznicke i autobuske stanice u Beogradu, a ujedno u sirem centru Beograda. Nedaleko se nalaze: Savsko pristaniste, Kalemegdan, Ekonomski fakultet i muzej Manakova Kuca. Hotel je u odlicnim saobracajnim vezama sa svim delovima Beograda. Od aerodroma je udaljen 20 km.

Hotel raspolaze sa: cafe barom i restoranom u kome se sluze sve vrste domace i internacionalne kuhinje i konferencijskom salom.

Hotel pruza usluge: prenocista sa doruckom, dnevnog odmora, polupansiona i pansiona. Dorucak je kontinentalni.

Sagrađen 1912. godine, u duhu klasicizma, kao zgrada osiguravajućeg i kreditnog društva Beogradske zadruge, po planovima arh. Nikole Nestorovića. Objekat je spomenik kulture pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda.

Hotel Bristol ** je jedan od najstarijih beogradskih hotela, svojevremeno centar mondenskog života i destinacija na glasu kako u Kraljevini Srbiji tako i u obližnjoj Austrougarskoj monarhiji. Danas predstavlja dah starog Beograda u živopisnom ambijentu Savamale, neposredno do železničke i autobuske stanice, 11 km od aerodroma, u srcu projektovane poslovno – turističke zone.

Nachrichten