MIDF Municipal Infrastructure Development Fund


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
MIDF Municipal Infrastructure Development Fund
ADRESSE
Sonnemannstraße 9-11, Frankfurt, Germany, Frankfurt

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Beschreibung der Tätigkeit
Fond za razvoj infrastrukture opština i gradova – MIDF (Municipal Infrastructure Development Fund) je osnovan sa početnim kapitalom Njemačke i Švajcarske Vlade, kao i značajnim kapitalom od strane EBRD (Evropska Banka za Obnovu I Razvoj) i KfW (Njemačka Razvojna Banka).

Ukupan fond predviđen nakon 3 godine je 100 miliona EUR-a za investiranje na području zapadnog Balkana (Bosna I Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija I Kosovo). Fond ima za cilj finansiranje opštinskih infrastrukturnih investicija na zapadnom Balkanu sa zahtjevima finansiranja u vrijednostima od 100.000 EUR-a do 5 miliona EUR-a po projektu kroz lokalne komercijalne banke. On omogućava, naročito manjim opštinama, da imaju pristup komercijalnom finansiranju. Želeći da podrži lokalne projekte finansiranja infrastrukture, MIDF će takođe pružiti tehničku pomoć u pripremi i strukturiranje infrastrukturnih investicionih projekata za opštine i javna komunalna preduzeća. Infrastrukturni projekti koji mogu biti finansirani od strane MIDF: Vodosnabdevanje i vodovodna mreža;Tretman otpadnih voda i kanalizaciona infrastruktura;Upravljanje čvrstim otpadom, reciklažne stanice, postrojenja za sortiranje, itd;Sistemi daljinskog grijanja, uključujući mreže, kotlarnice, podstanice za grijanje;Javni putevi, parking, upravljanje saobraćajem;Autobuske stanice, ulično osvetljenje, parkovi i pešačke zone; Javni sektor energetske efikasnosti i javne zgrade;Javni prevoz, infrastruktura i vozna sredstva;Bilo koji drugi opštinski infrastrukturni projekat odobren od strane Odbora MIDF.
U saradnji sa Savezom Opština i Gradova Republike Srpske je osmišljen zajednički nastup i prezentovanje putem direktnih kontakata i prezentacija, na kojima će se dodatno pojasniti misija i ciljevi koje MIDF želi da ostvari, a takođe i da se saslušaju stavovi i potrebe opština i gradova. Sa tim u vezi svim opštinama i gradovima dostavljen je upitnik da bi se prikupile neophodne informacije i bolje pripremili sastanci sa opštinskim predstavnicima.

Nachrichten